Uhapšeno 11 krijumčara ljudima

Uhapšeno je 11 osoba za koje se sumnja da su prokrijumčarili 11 migranta. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, uhapšeni su: D. V. (1993), D. V. (1997), N. P. (1994) iz Leskovca, D. D. (1989),  L. D. (1989), K. D. (1995), S. B. (1976),  J. L. (1994) iz Subotice i M. K. (1995) i D. P. iz Mola (1976), kao i M. Lj. (1988) iz Kragujevca.

hapsenje3

“Prilikom pretresa stanova na više lokacija, kod osumnjičenih je pronađena i oduzeta veća količina oružja, municije, manja količina marihuane, 600 falsifikovanih dolara, više mobilnih telefona i SIM kartica. Sumnja se da su u prethodnih nekoliko meseci D. V. i D. D. organizovali krijumčarenje više desetina iregularnih migranata na taj način što su u kontaktima sa osobama bliskim krijumčarskim kanalima, pronalazili migrante zaiteresovane da za određenu novčanu nadoknadnu, ilegalnih putem dođu do krajnjih destinacija u Evropskoj uniji, najčešće u Austriju”, navodi se u saopštenju PU Subotica.

Nakon toga, kako se sumnja, ova dvojica osumnjičenih su angažovali ostale, koji su dalje prevozili migrante, najpre na teritoriju Mađarske, a potom i do Austrije.

Akciju su zajednički realizovali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave granične policije – Regionalni centar u Subotici, u saradnji sa policijskim upravama u Subotici, Kikindi, Leskovcu, Kragujevcu i Žandarmerijom, uhapsili su, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, 11 osoba, osumnjičenih da su sa teritorije Srbije na teritoriju Mađarske prokjumčarili nekoliko desetina iregularnih migranata iz Turske, Avganistana i Pakistana, a sarađivali su I sa mađarskom policijom.

Svim uhapšenima je određena je mera zadržavanja do 48 časova, i biće privedeni osnovnom javnom tužiocu u Subotici.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR