20 dana zatvora migrantima

Dežurni sudija Prekršajnog suda u Subotici, Ljubo Simić je kazao da je juče do 15 časova ispitano 38 Avganistanaca i Pakistanaca.

 

-Svima je određen zatvor od po 20 dana, za pokušaj ilegalnog prelaska granice. Kada izreknemo kaznu, bez obzira na to da li je novčana ili zatvorska, završavamo posao. Problem je u tome što oni, umesto da odu u kampove u Banji Koviljači i u Padinsku skelu, ostaju ovde i ponovo pokušavaju da pređu granicu. I to se sve vrti u krug. Do sada smo imali oko 1.000 predmeta s povratnicima. Kazne koje izričemo se uglavnom kreću od 10.000 do 20.000 dinara i ukoliko nemaju para da plate, idu u zatvor. Jedan dan košta 1.000 dinara, dok povratnicima izričemo nešto strože presude, odnosno od 15 do 30 dana zatvora – rekao je dežurni sudija Ljubo Simić koji je i predsednik Prekršajnog suda u Subotici.

 

Migranti koji su u Subotici imaju rešenje o otkaznom roku boravka u gradu od tri do sedam dana. Po proceduri, trebalo bi da se jave u svoje ambasade i vrate kući. Problem je u tome što većina njih ne ode da se javi u ambasadu, nego pokušava ponovo da pređe granicu, a i njihove ambasade nisu pokazale interesovanje za rešavanje ovog problema.KOMENTARI

  1. Sugradjanin kaže:

    Trebalo je ubistvo da se desi pa da vlasti reaguju kako treba u jednoj drzavi.

  2. timot kaže:

    Ako ih njihova država ignoriše i ne žele ih nazad ?šŠto naša država ne preduzme korake kao EU vrati ih nazad avionima kao oni naše građane!!

  3. JEDAN JEDINI kaže:

    Slazem se !

OSTAVITE KOMENTAR