Obnavljaju se saobraćajnice u centru Subotice

Pri kraju je završetak radova na obnovi saobraćajnica u centru Subotice. Pored postavljanja novog sloja asfalta na kolovoze, obnavljaju se i trotoari i biciklističke staze. Radovi, koji se obavljaju na površini od ukupno 7.000 kvadratnih metara, finansirani su iz gradskog budžeta, a vredni su oko 17 miliona dinara.

Posredstvom JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, i ove jeseni obnovljen je kolovoz u većini ulica u centralnom delu Subotice. Skinut je stari i postavljen novi sloj asfalta, a urađena je i nova horizontalna signalizacija.

„Rehabilitovan je kolovoz na trgu kod sinagoge, Trgu Jakaba i Komora te ulicama Ištvana Sečenjija i Šandora Petefija. Rehabilitovano je ukupno oko 7.000 kvadratnih metara saobraćajnica. Radove, vredne oko 17 miliona dinara, izvodi kompanija „Vojput”, kaže Milan Marjanov iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotice.

Pored ulica u centru grada, do kraja godine novi asfalt, u dužini od 700 metara, dobiće i ulica Lasla Sekereša u naselju „Dudova šuma“. Uporedo sa obnovom kolovoza, uređuju se i trotoari u centru Subotice.

“Uređeni su trotoari u Rudić ulici, u ulici Ištvana Sečenjija i Matka Vukovića sa obe strane, a u toku su radovi na rehabilitaciji trotoara i biciklističke staze u Štrosmajerovoj ulici”, kaže Milan Marjanov iz JP JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotice.

Obnavljaju se i biciklističke staze, što je veoma značajno za Subotičane kojima su ovi dvotočkaši omiljeno prevozno sredstvo.

Nakon biciklističke staze u Štrosmajerovoj ulici, do kraja godine biće obnovljena i ona koja vodi od subotičkog naselja „Aleksandrovo“ do Opšte bolnice, duga 1,3 kilometra.

RTV



KOMENTARI

  1. Zeleni grad kaže:

    konacno da se resi barem jedna biciklisticka staza u gradu. Ajde svake godine resite nekoliko kilometara tih staza pa necete imati problema sa parkiranjem.

  2. djepra kaže:

    samo bele bankine da sklone sa biciklisticke staze.

  3. Croat kaže:

    Ok je obnavljanje postojeci al ja bi apelovao da se prave sto vise novih koliko god je to moguce!

  4. Amelia kaže:

    Kad ce da dodje na red biciklisticka staza na kelebijskom putu? Zna li iko?

  5. Beli medved kaže:

    Moje mišljenje je da se strogi centar popločao sa kockama kao što je u Borovo ulici a ovako asvaltiranje ne pije vodu ni u estetici ni funkcionalosti ,trebalo se uvažiti neko mišljenje nas gradnjama koji to plaćamo.

  6. Knele kaže:

    Da je jednom uradi redovno kako treba bili bi mirni 15 godina, ovako svake godine ili dve se po malo kraducka i eto ,, svi zadovoljni,,.

  7. ChuChu kaže:

    Beli Medvedu a ko smo mi pa da VLAST uvažava naše mišljenje…verovao ili ne ali sadašnja gradska vlast nema pojma šta građani Subotice misle, žele i koji su nam problemi….

  8. Super kaže:

    I do bolnice od vatrogasaca staza losa leva strana.samo dase radi
    Podrska.

  9. Jedan biciklista kaže:

    Da, bas kao sto je @djepra rekao, te bele bankine su visak, opasne su zbog potencijalnih padova sa bicikle i po suvom, a pogotovo vlaznom vremenu, jako usporavaju biciklisticki saobracaj i smrt su za tockove bicikala.
    U Novom Sadu ove bankine ne postoje, milina je voziti bicikl u odnosu na nas.

  10. Biciklista kaže:

    Gospodo draga, kada ćete obnoviti najduzu biciklističku od P. Šandora do kelebije, staza je očajna a najprometnija,slomismo bicikle od Zorke do grada!!!

  11. Nina kaže:

    Od 17 miliona din. naših para mogle bi se sve ulice asfaltirati koje su čitav vek na ,,čekanju“. Sve gradske vlasti su radile po svom, što bi ova bila izuzetak? A ti narode samo ćuti, trpi i dalje glasaj da ti bude baš ovako – nekome to svakako odgovara!

  12. Zira kaže:

    Eto, lep primer sta se moze uraditi za 17.000.000 dinara.Mozda nije neophodno, ali je lepo.Onaj luna park od nove fontane je kostao milion evra,sto je 7x vise novca a ja licno ne vidim neku upotrebnu a ni estetstku vrednost tog projekta, za taj novac.
    Za te pare se moglo puno stvari uraditi u ovom gradu.
    Ako je posteno svaka cast.A i ako se „kraducka“,pa moze i ovako da se to radi,ali ce gradu opet ostati bar nesto…
    Ovo je samo dobronamerna primedba gradskoj vlasti.
    Izvinjavam se sugradjanima koji ne dele moje misljenje,samo sam izneo svoj stav,bez namere za raspravom.
    Hvala

  13. uzas kaže:

    Posao radili nestrucni ljudi. Vec se vidi posle kise kako voda stoji na pojedinim mestima, nije odradjen pad. Ovo ce se za par godina moci ponovo dizati. Cak ni oko stabala nisu povadili zutu kocku pa da su malo prosirili da nadzemno korenje ima vise mesta, vec su samo navukli beton do kocke ili preko nje.

  14. maki kaže:

    Asfalt oko gradske kuće je bio u sasvim dobrom stanju. Biciklistička takođe. Ovo je krađa naših para. Ko je nas pitao? Kada su se građani žalili na asfalt u centru? Mogli ste mnoge ulice asfaltirati u kojima naši sugrađani ne mogu proći posle kiše. Ovi radovi nisu izvođeni zato da narodu bude bolje. Pravi razlog je nešto drugo.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 40 = 44

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: