29. Berbanski dani sledeći za vikend na Paliću

Predstojeći vikend, 8. i 9. septembra na Paliću će se održati 29. Berbanski dani. Ova manifestacija proslavlja berbu svih plodova koji dospevaju uoči jeseni.

Manifestacija koja je osnovana 1989. godine neguje iste vrednosti već 29 godina: slavlje povodom uspešne berbe, humanitarnost i tradiciju, koja sledeće godine proslavlja veliki jubilej. Svake godine tu je velika Berbanska izložba voća i povrća, Berbanska pijaca, degustacija vina i proizvoda od voća, Berbanski vašar, muzika, zabava, takmičenja u kuvanju, dečije igre…

Vredni ratari iz okolnih sela svake godine su voljni da poklone deo svojih plodova za Berbansku izložbu, koji se posle manifestacije odnose u Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka”. Time ova manifestacija, zajedno sa Rotari klubom iz Subotice, već godinama ima humanitarni karakter.

Ove godine je uneta i jedna novina, sa ciljem promocije zanatskog piva. Na Letnjoj pozornici održaće se “Palićka neman”, manifestacija na kojoj će svoju ponudu predstaviti nekoliko pivara iz regiona. Uz živu svirku i ljubitelji piva imeaće razlog da dođu na Palić.

Vidi: PROGRAM

 

park-palic.rsKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR