Pioniri Spartaka uspešno na prvenstvu Vojvodine

Proteklog vikenda pioniri Atletskog kluba Spartak iz Subotice ostvarili su izuzetno vredne rezultate na prvenstvu Vojvodine koje je održano na atletskoj stazi u Crvenki.

 

Luna Vodana Jović (1998) je nastavila niz izuzetnih uspeha na takmičenjima širom Srbije i osvojila je titulu najbolje pionirke u Vojvodini na 60 m u vremenu ličnog rekorda 8.25. Iako su njene discipline nešto duže, Luna je pokazala izuzetnu snalažljivost i borbenost i ispunila očekivanja svoga trenera Joške Kerešija da će ove godine vrlo brzo da se približi granici snova od ispod 8 sekundi na 60 metara u kategoriji pionira.

 

„ Sa ovakvom dostignutom osnovnom brzinom i sa izuzetnom psihološkom, emotivnom i fizičkom stabilnošću možemo da očekujemo da će Luna vrlo brzo ove sezone da ostvari još ozbiljnije rezultate i ako Bog da i osvajanje titule na državnom prvenstvu u atletici koje se održava krajem juna meseca.“ – zjavio je Joška Kereši posle završetka trke.

 

Osim ove discipline Luna je osvojila i treće mesto u skoku u dalj sa daljinom od 4.77 u svom tek drugom takmičenju u ovoj disciplini u životu- i posle gotovo pet godina pauze, pokazala da ima izuzetan potencijal i za višeboje, o čemu smo se uverili u mnogim prilikama kada je na treninzima i takmičenjima učestvovala u skakačkim disciplinama ( prošle godine je bila prvakinja vojvodine i u skoku u vis za pionirke) , trčanjima na 600m, 300m, 200m itd. Drugo mesto joj je izmaklo za samo 3 centimetra.

 

Nemanja Čurčić je istrčao izuzetno borbenu i mušku trku na 800m u kojoj je do samog finiša vodio borbu za  medalje i posustao je tek pred samom linijom ostvarivši vredan lični rekord u vremenu 2.26’ i zauzevši peto mesto u Vojvodini.

 

Druga izuzetno uspešna atletičarka je bila Valentina Revid (2001) je u konkurenciji atletičarki 1999 i mladje koja je na 60m istrčala izuzetan lični rekord 9.26 i zazuzela 12 mesto medju 20 atletičarki starijih od sebe po dve godine.

 

Savanov Bojana (1999) je učestvovala u trci na 60m kod mladjih pionirki, i na svom prvom takmičenju u životu ostvarila izuzetno 5 mesto medju 20 atletičarki u vremenu izuzetno kvalitetnih 8.86s i pokazala da ima izuzetan potencijal za bavljenje atletikom.

 

Sledeće obaveze mladih atletičarki i atletičara AK Spartaka su tokom vikenda kada će Luna Jović Vodana trčati na 400m na juniorskom prvenstvu Srbije, a Denis Bođo i Drakulić Miloš na 100m i skoku u dalju na istom takmičenju.

 

Poželimo im sve najbolje i da se sa ovim takmičenja vrate sa novim najboljim rezultatima i dragocenim iskustvima za budućnost.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR