Lepša strana Korzoa

Uklanjanjem ograde okončana je rekonstrukcija četvrte fasade na Korzou. Nakon Manojlovićeve, Vojnić i zgrade SDK, i bivša kafana „Zagreb“ je dobila uređenu fasadu.

 

Zadržavši sve ornamente i originalnu boju, fasada će izgledom donekele ublažiti dosta lošu situaciju na Korzou prouzrokovanu prvenstveno stanjem zgrade Narodnog pozorišta. Katastrofalno stanje tog gradilišta se negativno reflektuje na okolinu bacajući je u drugi plan. Dodatno situaciju otežava RK Beograd i Dom vojske.

 

Međutim, svako skretanje pogleda ka fasadi kafane „Zagreb“, te zagledanje njenih detalja predstavlja svojevrsnu borbu lepog nad sivim. Dok kao očevici čekamo da nadležni izađu iz armirano betonskog lavirinta, ne preostaje nam ništa drugo nego da uživamo u onoj lepšoj strani Korzoa.

 KOMENTARI

 1. Prolaznik kaže:

  Obnova je odlično urađena ali zašto nisu postavljene iglice za golubove kao na susednoj palati? Mogla bi se brzo zaprljati fasada…

 2. bac Lazo kaže:

  Masonerija…….

 3. Dzudiskinja kaže:

  Ma da hoce ta MASONERIJA da dotera SVE  fasade u gradu! Mnogo je bitno ko to radi!

 4. biba kaže:

  pa sada kada im vrate zgradu, bar neće morati ništa popravljati? Raspitajte se kome je pripadala i koji zet  će sada da uživa u „plodovima svog rada“!

 5. Maja kaže:

  Jako lepo, podržavam i pozdravljam, neka ovo bude za primer  😉
   

OSTAVITE KOMENTAR