606 automatskih stečajeva

Sve je više preduzeć kod kojih se pokreće automatski stečaj. Na listi kandidata za automatski stečaj se nalazi i preduzeće  Euro styro therm iz Subotice.

 

Zakonom o stečaju je propisan poseban postupak za slučaj dugotrajne nesposobnosti za plaćanje stim da sada ukoliko firma ne izmiruje svoje obaveze godinu dana pokreće se automatski stečaj. Prema podacima Narodne banke Srbiji  606 preduzeća u Srbiji je ispunilo uslove  za pokretanje automatskog stečaja.KOMENTARI

  1. Perix kaže:

    Ponekad je bolje da firma u ovakvim slučajevima ode u stečaj, nego da se produžava agonija u nedogled.
    Tako bar postoji šansa da firma krene „od nule“ i da deo radnika ostane sa realnim platama i radnim mestima. Naravno, sve ovo ako se uspe izbeći tzv. „stečajna mafija“.
    Radim u jednoj firmi koja je otišla u stečaj i koja je sada pod zakupom i mogu iz prve ruke da potvrdim da su npr. plate sada veće i firma pozitivno posluje…
    Držati firme koje nisu sposobne da servisiraju svoje obaveze, po svaku cenu, samo je trošak društvu, a u većini slučajeva i kontra-usluga radnicima kojima vreme prolazi u lažnoj nadi da takva firma može na takav način da posluje u nedogled-vrlo često sa višemesečnim neisplaćenim zaradama (npr. Sigma i sl.)

OSTAVITE KOMENTAR