Na festivalu Omladina 2016.

Bend From Another Mother iz Zagreba pobedio je festivalu Omladina koji je 28. maja održan na Stadionu malih sportova u Subotici.

festival omladina 2016 (8)

Festivalsku noć posetilo je oko 1000 ljudi, koji su slušali program 8 takmičarskih bendova a potom i revijalni program te nastup bendova Consecration i Let 3.

festival omladina 2016 (10)

festival omladina 2016 (4)

festival omladina 2016 (7)

festival omladina 2016 (6)

festival omladina 2016 (5)

festival omladina 2016 (9)

festival omladina 2016 (3)

festival omladina 2016 (2)

festival omladina 2016 (1)
foto: Danijel Bibić

 
Bend From Another Mother, pobednik festivala, dobiće za nagradu snimanje albuma u Studiju 11 (Subotica), nastup za Dan grada u Subotici, te nastup na dva regionalna festivala. Uručena im je i skulptura čiji je autor slobodni umetnik Arpad Slančik (Slancik Sculpture). Pobednika je odabrao žiri u sastavu:

– Danilo Nikodinovski – gitarista i frontmen beogradskog sastava Consecration koji nastupa na festivalu Omladina, gitarista benda Nikole Vranjkovića i grupe E-Play.
– Petar Mitrić – bass gitarista subotičkog benda Pionir 10, saundskejper projekta Bitaf Smrti, selektor Evropskog filmskog festivala na Paliću.
– Mihajlo Stajić-Staja – frontmen dva najveća subotička hardkor benda Neverhud i Bučer, subotički hiphoper, jedan od začetnika ovog pravca u Subotici.
– Filip Budanović – Frontmen subotičkog benda DZOO, finaliste Zaječarske gitarijade, predstavnik mlađe generacije subotičke muzičke scene.

Festival Omladina i ove je godine u potpunosti organizovala Kancelarija za mlade a preko 30 mladih volontera učestvovalo je u organizaciji ovog događaja.

 

FESTIVAL OMLADINA SUBOTICAKOMENTARI

  1. Rom kaže:

    Jedan moj dislajk vredi kao 2000 vasih. Posto sam u muzici dosta dosta godina i razumem se mnogo vise od prosecnog Suboticanina.
    Sve u svemu ocaj. Mnogo bolji bendovi su trebali biti izabrani za takmicenje. Ali sta da se radi sta je tu je.

OSTAVITE KOMENTAR