Advokat Petrić: Nema dokaza da su uhapšeni počinili ubistvo

Posle 27 dana u pritvoru zbog sumnje da su umešani u ubistvo Mirka Milićevića (42) zvanog Hajčar iz Subotice na slobodu su pušteni i Alen Kurina (26), Stefan Vilotijević (23), Branislav Jovin (28) i Ilovac Čedomir (40).

Sud je odluku o ukidanju pritvora doneo u petak oko 14 časova i prema rečima Slavka Petrića, advokata šestorice od ukupno 11 osumnjičenih, u ovoj fazi istrage nema dokaza da su oni počinili ubistvo.

hronika-pistolj-ubistvo-policija-uvidjaj-masakr-2_660x330

– Iz prikupljenih dokaza i tokom dosadašnje istrage nije se došlo ni do jednog dokaza koji bi ukazivao na postojanje sumnje da su oni izvršili krivično delo ubistva. Svi su pritvoreni samo na osnovu indicija, ali takvih da ne mogu biti ni pomoćni dokazi – kaže Slavko Petrić.

Na osnovu DNK nalaza je ustanovljeno da niko od osumnjičenih nema veze sa ubistvom, ali se za nedelju do deset dana očekuju nalazi baznih stanica i drugi. Petrić kaže da je iz grupe kojoj je branilac petoro odmah pušteno nakon prvog saslušanja kod javnog tužioca.

– Poslednji je izašao Alen Kurina, u petak 29. jula. Svi oni su pritvoreni samo na osnovu indicija, a dokaza da su počinili ubistvo nema – ističe Petrić.

Milićević je ubijen 1. jula u 22.19 u blizini svoje kuće u subotičkom naselju Novi grad. On se vraćao iz grada motociklom i na njega je pucala osoba koja je takođe vozila motocikl. Zazvonio mu je telefon, zbog čega nije mogao brzo da reaguje na prve pucnje. Prema nezvaničnim informacijama, i ubica je bio na motociklu, a kada je Hajčar uspeo da se zaustavi, siđe sa vozila i počne da trči, ispalio je još dva metka i ubio ga. Milićević  je pao mrtav na beton, a ubica je pobegao sa mesta zločina.

Iste večeri i sutradan privedeno je više ljudi, a viši javni tužilac je saslušao njih 11. Rešenjem suda za prethodni postupak Višeg suda pritvor do 30 dana određen je Kurini, Vilotijeviću, Jovinu i Ilovcu, dok je za D. V. (38), M. S. (32), M. V. (23), D. B. (35), R. J. (40), M. K. (28) i A. A. (25) određena mera zabrane napuštanja boravišta uz obavezu javljanja policijskoj upravi.

Hapšenje Kurine i Vilotijevića nezvanično se dovodilo u vezu sa osvetom za ubistvo Filipa Vilotijevića, brata Stefana Vilotijevića, koji je ubijen prošle godine u sačekuši na Aleksandrovim salašima, i sa kojim je te noći bio i Kurina.

Mucalj smenjen zbog Hajčara?!

Borivoj Mucalj smenjen je sa funkcije načelnika subotičke Policijske uprave i na njegovo mesto je postavljen Milorad Šušnić. U PU su potvrdili da je došlo do smene i da je novi načelnik Milorad Šušnić, dosadašnji šef Grupe za razbojništva, iznude i otmice PU Novi Sad.

– Možemo jedino reći da je Šušnić već postavljen za načelnika, a ne za v. d., kako su pojedini mediji objavili, i PU će početkom septembra organizovati za javnost njegovo predstavljenje – kažu u subotičkoj PU.

Tačni razlozi smene Borivoja Mucalja, koji je bio načelnik subotičke policije više od 13 godina, još nisu poznati, ali, nezvanično, do toga nije došlo preko noći, jer je i ranije bio na korak da bude smenjen. Kao jedan od razloga se navodi da je nekoliko slučajeva u Subotici rešeno samo zahvaljujući novosadskoj i beogradskoj policiji, kao i da je nedavno ubijeni Mirko Milićević Hajčar zatražio zbog pretnji policijsku zaštitu, ali je nije dobio. U Suboticu je iz Novog Sada došao i Goran Radonjić, koji je bio šef grupe za opšti kriminal, a sada će biti na čelu Odeljenja kriminalističke policije u Subotici.

 

ALOKOMENTARI

 1. Pajo kaže:

  Sta je na kraju bilo sa Mirkovim privatnim Obezbedjenem? Zasto je ono zakazalo i zasto je momak koji ga je cuvao deset dana pre ubistva napustio drzavu i uputio se u Nemacku?

 2. bunjevac kaže:

  Nije ono sto znas, vec ono sto mozes da dokazes.

 3. Mister No kaže:

  Određene profesije nose sa sobom određene rizike. Alergija na ubod pčele je deo rizika pčelarske profesije. Ubod pčele može biti smrtonosan za čoveka koji je alergičan na ubod, ako ne primi serum na vreme.
  Trovanje olovom je rizik koji je deo nekih profesija. Zaštita postoji , ali serum protiv ove vrste trovanja nije patentiran. Svi toplokrvni organizmi su alergični na trovanje olovom.:)

 4. Marko kaže:

  Da li je pomenuti advokat uspeo nekoga da odbrani do sada? 🙂

OSTAVITE KOMENTAR