Andrašu Urbanu uručena nagrada „Bojan Stupica“

Pozorišnom reditelju Andrašu Urbanu uručena je nagrada „Bojan Stupica“ za režiju predstave „Rodoljupci“ u beogradskom Narodnom pozorištu.

Nakon što je sinoć odigrana predstava „Rodoljupci“, Urban je izašao na scenu nacionalnog teatra i okrenuo se ka ansamblu predstave.

„Jako sam ponosan na vas zato što radite to što radite u ovom momentu. Znam da se ste se opredelili za ovaj poziv jer ste želeli da prenesete neku poruku, da nešto uradite i važno kažete“, kazao je Urban i dodao da se ne sme dozvoliti da direktor Drame Željko Hubač ode iz pozorišta.

„Hubač ne treba da ode iz pozorišta zato što je dokazao da dobro radi to što radi“, kazao je Urban.

Cenjeni reditelj je zahvalio na važnom priznanju i kazao da je oduvek želeo nagradu „Bojan Stupica“.

„Tu nagradu smatram jugoslovenskim priznanjem i jedno vreme sam zaboravio na nju, a eto sada mi drago što sam je dobio“, kazao je Urban.

Nagradu „Bojan Stupica“ dodeljuju se od 1971. jednom u dve godine i ova pokriva period od aprila 2015. do aprila 2017. godine.

Tročlani žiri za dodelu te nagrade za režiju, koji su činili Dimitrije Jovanović, Ljiljana Todorović i Slavko Milanović, odluku je doneo jednoglasno.

Urbanova verzija komada Jovana Sterije Popoviča, postavljena je u današnje vreme, premijerno je izvedena 30. oktobra 2015. godine na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

 

TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR