Aplikacija za najstarije – informacije o Gerontološkom centru

Danas gotovo svaka baka i deka imaju mobilni telefon. Kada je već tako, red je i da imaju aplikacije namenjene upravo njima. Jedna takva predstavljena je danas u Subotici. Sve usluge subotičkog Gerontološkog centra na jednom mestu. Na mobilnoj aplikaciji za android uređaje. I to na četiri jezika – srpskom, mađarskom, engleskom i romskom. Dostupna je za besplatno preuzimanje.

“Sve tehnološke inovacije koje karakterišu ovo doba biće primenjene u Gerontološkom centru i ja se zahvaljujem našim partnerima iz Fondacije za otvoreno društvo što su omogućili da budemo prva institucija socijalne zaštite na teritoriji Republike Srbije koja ima android aplikaciju koja će još više pomoći našim korisnicima i njihovim srodnicima da se upoznaju sa onim što radi Gerontološki centar”, kaže direktor centra Nenad Ivanišević.

Izradu aplikacije finansirala je Fondacija za otvoreno društvo u sklopu projekta vrednog trideset hiljada dolara, a pored aplikacije zahvaljujući ovoj podršci u centru je zaposleno troje Roma.

“Fondacija je posvećena najčešće saradnji sa organizacijama civilnog društva, ali kada vidimo da postoji spremnost, želja, znanje, dobra volja, onda smo radi dakle da podržimo i institucije, sarađujemo često i sa državnim organima i evo, rezultati su vrlo vidljivi“, veli programski direktor Fondacije Miodrag Milosavljević.

Kako je rečeno na predstavljanju, aplikacija je za sada informativnog tipa, a u planu je da se uvedu i usluge na klik poput popunjavanja zahteva za prijem u dom, zakazivanja razgovora sa stručnim radnikom i slično.

 

RTV

 KOMENTARI

  1. Pera kaže:

    Fondacija za otvoreno društvo=Šoroš.
    A ova dvojica tetoše migrante i rome. Kakva je slučajnost da je vama dvojici baš Šoroš finansirao aplikaciju.

  2. B.S. kaže:

    Orban je Šorošu i njegovom Fondu za otvoreno društvo rekao-Kuš !!!
    I Mađarska nema problema sa migrantima.

OSTAVITE KOMENTAR