Arhitektonski koncept velnes centra na Paliću

Projekat „Proširenje sadržaja na prostoru termalnog bazena – Wellness i spa centar“ započet je dobijanjem lokacijskih uslova na osnovu Plana detaljne regulacije za deo prostora „Banje Palić“ i Urbanističkog projekta za proširenje sadržaja na Termalnom bazenu na Paliću u delu bloka B.12

Osnova za izradu projekta

Polazna osnova za izradu projekta su Projekat razvoja turističkog prostora „Palić“ – Master plan Palić iz 2006. godine i Program razvoja turizma regiona jezera Palić iz 2015. godine.

Oba dokumenta prostor sadašnjeg Muškog štranda tretiraju kao prostor koji treba privesti nameni izgradnjom otvorenih i zatvorenih bazena uz prateće sadržaje i pri tom je nagalašeno da treba voditi računa da su otvorenog tipa, dostupni stanovništvu regije i gostima smeštajnih kapaciteta Palića i Subotice.

Po Master planu iz 2006. godine, Zona D – Zona sporta i lido, planiran je lido, termalni centar otvorenog tipa, kabine, svlačionice, paviljoni.

Master plan 2006 – Zona D

U Programu razvoja turizma regiona jezera Palić iz 2015. godine, prostor ovog projekta pripada Zoni Zlatni krug 2: Indoor & Outdoor water fun – bazeni za decu manjeg i većeg uzrasta (dečiji bazen sa prskalicama, toboganima, kišnim tuševima i vodenim atrakcijama), laguna sa veštačkim talasima, bazeni za odrasle i slično.

Master plan 2015 – Zlati kurg 2

Arhitektonski koncept projekta

Lokacija projekta je na Muškom štrandu, na prostoru poršine oko 44.000 kvadratnih metara. Spratnost objekta je P+Pk a namena je banjsko-zdravstveno rekreacionog karaktera.

Ukupna neto površina otvorenih prostora je oko 28.500 m2 a sastoji se iz pet bazena i to:

– dečiji bazen,
– bazen za odrasle,
– bazeni sa toboganima i
– bazen povezan sa tapidarijumom
– postojeći termalni bazen

Na otvorenom prostoru će se nalaziti i bašta restorana, popločane površine, prostor za odbojku na pesku, zelene površine.

Ukupna neto površina objekta je 3.000 m2 a objekat je slobodnostojeći i sastoji se od šest heksagonalnih formi sa platoima.

U unutrašnjosti objekta nalaziće se Spa centar sa pratećim sadržajima, kao i tri velika i dva manja bazena čija ukupna površina iznosi 218 m2

Spa centar će se nalaziti na površini od 2.000 kvadrata, sa sadržajem kao što su zatvoreni bazeni, saune, tepidarijum… U zoni zatvorenog bazena će se nalaziti i info pult sa marketom, ambulanta, svlačionice i toaleti.

U objektu će se nalaziti i galerija koja je predviđena za kancelarije, restoran, spa prostorije i toalet.

Glavni ulaz će biti sa strane Novosadskog puta gde će se nalaziti i parking mesta: 80 mesta za automobile, 3 mesta za kombije i 4 mesta za autobuse.

U nastavku slede idejna rešenja spoljnjeg izgleda objekta, čiji izgled fasade će biti predmet dalje arhitektonske razrade.

Izvor: Park PalićKOMENTARI

 1. lacika kaže:

  Sansa za zavrsetak radova na Crnogorskom primorju.

 2. Megille kaže:

  Ovo je nešto slično kada se ‘ulagalo’ u mesnu industriju 29 Novembar -a preko ograde su nosili suhomesnate proizvode i gotova jela u Budvu…

 3. Stormwatch original kaže:

  U objektu ce se nalaziri i toalet? Wow!!!

 4. Aleksa kaže:

  Ovo mi nekako lici na Sportsku halu na Radijalcu.

 5. gligorije kaže:

  sad ce zima sad ce punom parom radovi….tako to naopako krece sve kod nas.

 6. Lenin kaže:

  @Megille Po nešto ostavljali i lokalnom stanovništvu.Skoro svaki kvart je imao prodavca na crno robuške iz 29.novembra.Prodavalo se na ulici i u avlijama.Cena upola nego legalno..Junaci su rasturali sitnim krimosima a oni narodu.Svi zadovoljni.Jedino firma propala!A ne zbog ovoga,nego zbog onih sa šleperima!!

 7. Zorica kaže:

  Dobri ste svi kriticari tako se i kritikovala obilaznica a evo jedan krak gotovo,,,svidjalo se to nekom ili ne ovi ce uraditi kad kad bude….

 8. Pajo kaže:

  Sto brze da bude gotovo!!!!Da na Morahalom necemo toliko dugo na prelazu!!!!I verovatno ce Pametnom politikom poslovanja pojeftiniti Morahalom! Tako da sto brze sbudjerirajte to na Palicu kao i obicno! Razlika izmedju Morahaloma je sto je taj Morahalom privatni biznis a Palic drzavni biznis!Da je neko video potencial u Palicu ulozio bi svoj novac tu a ne u Morahalom!

 9. croat kaže:

  Zorice nesretnice, krak ce biti gotov kada ga zavrse do Kelebije. Ovo malo sto su uradili se moglo zavrsiti za mesec dana sa dva asova i mesalicom za beton!
  Ako i jesam glup, nisam slep, video sam sta rade !

 10. gligorije kaže:

  zorice
  expropiracija zemljista nije uradjena od tavankutskog puta do kelebije. aleksic nece da da svoje imanje-ergelu.

 11. gligorije kaže:

  zorice
  nijedna dobra gradnja ne pocinje u zimu kao sto to nije slucaj kod nas. da li si pogledala ivicnjake na tom putu? i da jesi nisi ih mogla videti jer ih nema…al kazu njihovi beogradski strucnjaci da to tako treba.

 12. stormwatch kaže:

  Od ovoga nece biti nista…..cak ni toalet.

 13. gligorije kaže:

  pa govna vec imamo u palicu, tako da ni u toalet ne moraju ulagati.

 14. weng chun kaže:

  vec ste mogli pocet da leto bude ok.sjd ns poso nema zime.

 15. stormwatch kaže:

  @gligorije

  Respekt!

OSTAVITE KOMENTAR