Asocijacija poljoprivrednika nije zadovoljna Uredbama

Na Vanrednoj sednici Upravnog odbora Asocijacije poljoprivrednika održanoj povodom usvojene dve Uredbe koje se odnose na poljoprivredu, donešen je zaključak da ove mere nisu dodatne mere za ublažavanje posledica suše.

 

U saopštenju Asocijacije poljoprivrednika se navodi da će 160 miliona evra biti izdvojeno zbog suše, pitamo se gde su sredstava ovogodišnjeg agrarnog budžeta namenjena planiranom subvencionisanju poljoprivredne proizvodnje za ovu godinu?

 

Uredbom o subvencionisanju dizel goriva za jesenju setvu predviđeno je da poljoprivrednici nakon 15. septembra kupuju gorivo po tržišnim cenama, a da će subvenciju dobiti nakon podnošenja zahteva krajem godine. To znači da poljoprivrednici u ovom momentu treba da ulože značajna sredstva, koja većina poljoprivrednika nema. Uz to, više od mesec dana banke ne odobravaju subvencionisane kredite, ali se preuzeti krediti moraju redovno vraćati bez obzira na sušu. Potpuno je jasno da se najavljenim merama za ublažavanje posledica od suše neće obezbediti sredstva za primenu uobičajenih agrotehničkih mera za predstojeću jesenju setvu, zaključuje se u saopštenju Asocijacije poljoprivrednika.KOMENTARI

 1. Pajo kaže:

  Meni moj posao neide propao sam trazim od drzave da mi pomogne bezpovratno sa 25000 e da bih i dalje mogao da radim!!!!

 2. Pajo kaže:

  http://www.deltagenerali.rs/active/sr-latin/home/vrsteosiguranja/node_1267620210/node_1274088703.html

  Zato nisam osigurao svoju radionicu za slucaj groma????Joj tezak je moj posao malo para pa nisam ali sada mi pomozite jer ako ja neradim ko ce raditi u ovoj drzavi????

 3. amacak kaže:

  koliko znam delta generali je jedino osiguranje koje nudi osiguranje od suše. šteta od suše je ove godine procenjena na 2 miljarde dolara. oni nemaju ni 10% od te sume pa ne bi imali ni da vrate poljoprivrednicima ni premije koje su im naplatili.

OSTAVITE KOMENTAR