Atletičarke uspešno na pionirskom prvenstvu

Dana 23. i  24.06. 2012. godine na Stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu održana su vojvođanska prvenstva za mlađe i starije pionirke-pionire za 2012. godinu.

 

Mlade atletičarke i atletičari Spartaka su doživeli pravi festival i žetvu odličnih rezultata i medalja.

 

Najveći uspeh je dostigla Luna Jović Vodana koja je osvojila titulu prvakinje Vojvodine na 300m u ekstra napetoj trci u kojoj je pokazala odličnu taktičku obučenost, izuzetnu brzinu i hrabrost da napadne u odlučujućim momentima i zahvaljujući svemu tome pobedila je sa preko pola sekunde prednosti dostigavši značajno poboljšanje ličnog rekorda na 41.90.

 

Ova trka je održana samo oko pola sata posle finala trke na 100m u kome je Luna zauzela 3. mesto u vremenu novog ličnog rekorda 12.92s. Posle trke na 300m Luna je pomogla i sprinterskoj štafeti 4×100 Spartaka iz Subotice koja je u izuzetnoj borbenoj trci osvojila odlično 3. mesto u sastavu Savanov ( 1999), Jović (1998), Knežević (1998), Ilić (1997).

 


Lunin trener Joška Kereši je izjavio: „Očekujem da će Luna još više poboljšati rezultat sledeće sedmice na prvenstvu Srbije za pionirke u Kragujevcu gde očekujem da će svojim taktičkim iskustvom naterati još bolje protivnice nego one sa kojima se danas borila da polože „oružje“.“

 

Savanov Bojana iz Tavankuta je prvog dana u trci na 60 m za mlađe pionirke u vremenu 8.46 u svojoj drugoj trci u životu je osvojila bronzanu medalju pokazavši zavidan potencijal, borbenost i hrabrost. Na ovaj način je Tavankut postao najuspešnije selo u celoj Vojvodini jer je i Luna Jović Vodana dugo godina živela u Tavankutu. Bojanu očekuje prvenstvo Srbije za mlađe pionirke sledeće sedmice u Senti gde će se takmičiti u trci na 60m.

 

Bojana Savanov, prva s desna

 

U trci na 300m za mlađe pionirke dve najmlađe atletičarke naše male ali hrabre ekspedicije Valentina Revid (2001) i Leona Rogić (2002) su pokazale neverovatnu hrabrost i borbenost i u trci na 300m istrčale neverovatne rezultate za svoje godište 49.3 – Valentina i 50.03 – Leona). Njihov trener Zvezdan Kalmar očekuje da će sledeće sedmice u Senti ove devojčice pokazati sve bogatstvo svoga talenta i istrčati 60m u vremenu oko ili ispod 9 sekundi. Napominjemo da je Leona vrlo uspešna klizačica  (umetničko klizanje) Spartaka iz Subotice i da je njeno bavljenje atletikom trenutno samo nadopuna tokom višemesečne pauze bez leda.

 

U sredini Leona Rogić, desno Valentina Revid


U trci na 800m za starije pionire Nemanja Čurčić je u žestokoj trci oborio lični na 2 min 22 sec i zauzeo 5 mesto u jakoj konkurenciji najboljih srednje prugaša pionira Vojvodine. Nemanja već dugo čeka da predje u stariju kategoriju kada će napokon imati priliku da snage odmeri u disciplinama dužim od 1 kiloimetar i poželimo mu da se tu dobro pokaže.

 

Vukas Jovana (2001) je u trci na 600m osvojila 9 mesto u konkurenciji atletičarki tri godine starijih od nje. Očekujemo da će u nadolazećim sezonama Jovana pokazati puno potencijal i u svojim disciplinama pokazati svu širinu svog trkačkog talenta.KOMENTARI

  1. Zvezdan Kalmar kaže:

    hvala

  2. nell kaže:

    Čestitam Luni i Bojani, a takođe i ostalim takmičarima…

    Tavankutski koreni…. 

OSTAVITE KOMENTAR