Bajkeri iz Srbije i inostranstva otvorili moto sezonu na Hajdukovu

Oko 400 bajkera iz Srbije i inostranstva došlo je na otvaranje moto sezone na Hajdukovu, kod Subotice. Veliki skup i  ispraćaj bajkera, manifestaciju u Subotici učinio je veličanstvenom, pošto su nakon okupljanja u koloni motorciklima svi krenuli sa Hajdukova u Suboticu, ka mestu Bunarić (Vodice), gde se nalazi mala crkva i obeležavaju velikogospojinske svečanosti. Tu su bajkerima osveštali motore, zajednički, pravoslavni i katolički sveštenik.

FOTO: NADICA HARMINC

Veterani 63. padobranske brigade Vojske Srbije bili su među gostima i organizatorima skupa, a Vladimir Abraham, jedan od veterana, kaže za Kurir da je ovo prilika da se okupe veterani te brigade.

Cilj pohoda ka Bunariću bio je da sveštenici osveštaju bajkerima motore. Katolički i pravoslavni sveštenik su osveštali bajkerske mašine, u velikom uređenom parku i crkvenoj porti sa velikom terasom, kapelom i malom crkvom. A onda je kolona od oko 400 bajkera defileom kroz Suboticu produžila na Hajdukovo, gde je održano prijateljsko bajkersko veče i druženje.

FOTO: NADICA HARMINC

„Sa ovog skupa bajkeri su želeli uputiti i dobru poruku oko bezbednosti saobraćaja i posebno motociklistima u saobraćaju, apelom „nosite kacige“, kaže za Kurir organizator skupa, Đula Fikor (Ficcor), predsednik Moto kluba Old bikers Vojvodina.

FOTO: NADICA HARMINC

Mnogi bajkeri su nosili na sebi i majice sa Putinovim likom, u znak poštovanja Ruskih noćnih vukova, koji su takođe bili na skupu. Đula je rekao i da su ovakvi skupovi prilika da se bajkeri međusobno upoznaju, a prvi put su manifestaciji prisustvovali i mnogi gosti. Među njima je dr Nenad Jevtić, upravnik službe za laboratorijsku dijagnostiku opšte subotičke bolnice, a kaže da je oduševljen skupom i da nikad na sličnom nije bio.

FOTO: NADICA HARMINC

Bajkerske grupe su na Hajdukovo i na Vodice došle iz svih krajeva Srbije, iz BiH, Rumunije, Mađarske i Austrije, a osim osveštavanja motora, druženja i upoznavanja, cilj im je bio da pošalju apel „nosite kacige“.

(Kurir/N. Harminc/Foto: N. Harminc)KOMENTARI

  1. Burdus kaže:

    Èxtrà

  2. easy58 kaže:

    Pozdrav bajkerima i poruka usporite malo ima i drugih u saobraćaju, crta nije zato da se njome vozate !!!!!!

  3. lgbtpopulacija kaže:

    U ono vreme rece bog isusu idi osvestaj im motore i nauci ih mrznji prema pederima.

OSTAVITE KOMENTAR