Besplatna obuka za dvadeset negovatelja

Ukoliko ste bez posla, imate završenu bar osnovnu školu, volite da brinete o starima, evo posla za vas. Subotički Gerontološki centar raspisao je konkurs za besplatnu obuku dvadeset negovatelja, od prvih stotinu koliko će ih biti obučeno u sklopu prekograničnog projekta koju ova institucija socijalne zaštite realizuje sa svojim partnerima iz Srbije i Hrvatske.

Renovirani objekat Gerontološkog kluba u centru grada predstavljaće ubuduće Akademiju za negovatelje. Migracije mladih u inostranstvo, pogotovo stručnih negovatelja, rezultirale su nedostatkom stručnog osoblja za brigu o starima. Zbog toga, sredstvima Evropske unije, subotički Gerontološki centar počinje sa obukama za negovatelje.

„Prvih dvadeset polaznika mogu od danas da se prijave na adresu Gerontološkog centra, obuka je besplatna. Cilj jeste da time zaživi regionalna akademija za negovatelje. Znamo da u svim ustanovama socijalne zaštite trenutno na teritoriji Severnobačkog okruga, ali i šire, nedostaje negovatelja“, kaže direktor ovog centra Nenad Ivanišević.

Akademija za negovatelje biće otvorena u sklopu prekograničnog projekta koji zajednički realizuju ustanove brige o starima iz Subotice, Apatina, Osijeka i Đakova.

„Mislim da je upravo ovaj projekat jedan od onih koji pokazuje smer u kojem ne samo usluge socijalne zaštite, nego uopšteno sva udruženja i institucije na području Republike Srbije, ali isto tako i pogotovo Vojvodine koja je granična sa Republikom Hrvatskom, mogu koristiti benefite koje Evropska unija pruža“, kaže generalni konzul Hrvatske u Subotici Velimir Pleša.

Ukupna vrednost ovog projekta je oko pola miliona evra, od čega je skoro polovina pripala subotičkom Gerontološkom centru.

 

RTV



KOMENTARI

  1. Indijanac kaže:

    Šta to onda znači, da ko završi ovu Akademiju za negovatelje, postaće akademski građanin ove države????
    Da sam znao ranije, ne bih išao na fakultet, džabe sam toliko grejao stolicu.

  2. De la Croix kaže:

    Postaće AKADEMIK.
    Ima recimo Akademija Panjković (za frizeraj) a ja otvaram Akademiju za nadogradnju noktiju (pošto sam doktorirao na temi puštanja malog nokta)

OSTAVITE KOMENTAR