Besplatno deponovanje otpada i zemlje iz iskopa

JKP “Čistoća i zelenilo” započelo je akciju u cilju sprečavanja nastanka i širenja divljih deponija u gradu i okolini, a iz preduzeća apeluju na građane i preduzetnike da šut i otpad odlažu na deponiju. Iz Čistoće navode da građani koji na telo deponije auto-prikolicama unose otpad koji nije opasan, u količini do 500 kg, ne plaćaju nikakvu naknadu.


Iz JKP “Čistoća i zelenilo” podsećaju da nema nikakve potrebe da se šut i otpad odlažu na mesta koja nisu namenjena za to. Prema cenoviku usluga ovog preduzeća fizička lica koja na telo deponije auto-prikolicama unose otpad koji nije opasan u količini do 500kg ne plaćaju naknadu. Potpuno je besplatno i odlaganje zemlje iz iskopa na telo deponije, dok se za deponovanje zemlje sa primesama šuta plaća svega 0,11 dinara sa PDV-om po kilogramu.

U cilju sprečavanja nastanka i širenja divljih deponija u okolini grada iz Čistoće apeluju i pozivaju građane i preduzetnike da otpad i šut odlažu na telo deponije.
Podsećamo da ovo preduzeće sprovodi i sezonske akcije odvoženja kabastog otpada iz domaćinstava. Ove godine u sklopu akcija prikupljeno je ukupno 1. 567 tona kabastog otpada, od toga 922 tone tokom prolećne akcije, odnosno 645 tona kabastog otpada u okviru jesenja akcije.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Tko je ovde lud kaže:

  I tih 0.11 dinara po kg je nepotrebno, neka bude sve besplatno, opet će biti manje troškova nego što košta sanacija divljih deponija kojih ima baš mnogo po Subotičkoj peščari, Kelebijskoj šumi, Tavanktuskoj šumi…siguran sam i na drugim lokacijama. Isto tako neophpodno je sankcionisanje prekršilaca i to velikim kaznama, da im presedne iznošenje smeća u prirodu.

 2. Megille kaže:

  Samo da još u tekstu napišu gde se nalazi ta deponija…?

 3. Pajo kaže:

  I opet ako bacam sut na neku bivlju deponiju jeftinije je i ako mi naplate kaznu nego da dostavim do deponije!

 4. Tihi kaže:

  E zato nam tako i izgleda kad puno njih razmislja kao Pajo, bogami kaznu 50hiljada pa nek paja razmislja gde ce bacati, a sve su krivi komunalci koji sede u kolima a neobilaze.

 5. Sojic kaže:

  A nisu napisali da se ostalo smeće sem šuta i zemlje naplaćuje skoro 5 din/kg

 6. Aranka kaže:

  Megille odgovor Ta deponija se nalazi tamo gde se nalazi i regionalna deponija
  gde je direktorica A. Kikic minimum 10 godina dizala platu a deponija ni ne postoji …….

 7. Pajo kaže:

  Tiho@
  Pa dali znas kolika je kazna?Kazna bi trebala biti bar 50hiljada plus uklanjanje!Kane su male i za postavljene sipke betone bodljikave zice na zelenom pojasu!A kada platis nema ko da ih ukloni i to tako ostaje!Jer je skuplje ukloniti nego sto je kazna!A Kom policiji treba dati veca ovlascenja! Da te kazne i da uni unajme Preduzece koje moze da otkloni nepravilnost koju si ti prouzrokovao i naplatiti!
  A veliki je i problem na cijoj se parceli nalaze deponije!Privatnoj ? Janoj? Opstinskoj?Nemoze komunalna na svakoj parceli da reaguje nego samo na javnoj povrsini!
  Postoje deponije na parcelama AD Zeljeznice! Pa onda Kanali Dunav Tisa Dunav ! Opstinskim!Gde je to kao privatno gde je vlasnik duzan da ukloni i da tuzi NN lice! ILi kao neka preduzeca koja su u stecaju! Ili na primer zato bi ja iz moga poreza placao sa takvih parcela ciscenje! Ili Pajo Kupi jeftino plac jer je na njemu ne uklonjeni nuklearni gromobran!A ti Avat iz poreza koji bi mogao da ulozis na fasadu gradske kuce das na uklanjanje moga gromobrana a ja potom za duplo prodam plac!

 8. Pajo kaže:

  Lokacije! Sa druge strane pruge kod Pionira! Ma ako treba poslacu vam slike iz Radonovca Palica i jos par lokacija ali sve je uzalud!Ni predhodne a ni ove neinteresuje ekologija!Mislim na globALu!Evo sad pre mesec dana je Zorka pociscena delimicno!Ali polako se svaki dan puni i odnosi!Vec dva dana su neke nove zute vrece pobacane ali ne na opstinku parcelu nego parcelu nekog BG preduzeca!Te to je vec privatna stvar!Tu nema zasto cistoca da ukalja!

 9. belial kaže:

  Zasto se uopste naplacuje kada gradjani donesu sami smece????? Pa uradio sam vas posao i vi mi jos i naplatite. Jbni balkan

OSTAVITE KOMENTAR