Bez novosadskog scenarija u Subotici

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić izjavio je da nije realno da se u tom gradu desi promena vlasti poput nedavne u Novom Sadu.

 

„Činjenica da sadašnju većinu u gradu čini 56 od 67 odbornika, okupljenih oko DS i SVM, govori da više od 80 odsto građana Subotice ima svoje predstavnike u gradskoj vlasti, da većina nikad nije brojnija, da je rezultat najšireg dogovora da se sve demokratske snage udruže, te zbog toga nije realno da se ovde desi ono što se dogadja u Novom Sadu i drugim gradovima“, kaže Dulić.

 

Na pitanje da li vladajuća koalicija u Subotici može da opstane, Dulić je rekao za „Novosti“ da „koalicija nikada nije bila stabilnija, preovladala je trezvenost i ozbiljnost, kao i svesnost da nema ekonomske stabilnosti bez stabilnosti u odnosima političkih aktera“. On je ocenio i da, kada je Subotica u pitanju, „preslikavanje republičke slike potpuno besmisleno jer su stranke koje čine republičku većinu na lokalu dobile tek nešto više od 15 odsto podrške“.

 

Kako Grad Subotica nezvanično saznaje, juče je održan sastanak svih koalicionih partnera koji čine vlast u Subotici. Na sastanku je potvrđena volja svih članica koalicije da se sadašnja vlast u Skupštini grada održi jer je politička stabilnost u gradu veoma važna da bi se lokalna samouprava posvetila razvojnim projektima.

 

Iako se poslednje vreme licitira o mogućnosti promene lokalne vlasti u gradu, akteri sadašnje vladajuće koalicije smatraju da dosadašnja saradnja ide u dobrom pravcu i da se dogovorene aktivnosti sprovode. Tako je i usaglašena naredna sednica skupštine grada za 27. septembar na kojoj će tema biti imenovanje upravnih i nadzornih odbora subotičkih javnih preduzeća, za čije članove je postignuta opšta saglasnost.KOMENTARI

 1. Pajo kaže:

  Sve u svemu zacin C!!!!!

 2. Čovek kaže:

  Svi vidimo o čemu se gradska vlast najviše brine… Nije to ni padajući standard sugrađana, ni ispunjavanje predizbornih obećanja, ni uništavanje partokratije i korupcije u gradskim službama i preduzećima, ni ušteda za neke naredne projekta – sve se svodi na to hoće li ostati na vlasti ili ne. Eto kakvu smo „odgovornu“ vlast dobili, a sledeći put se, dragi sugrađani, zapitajte dobro da li vredi glasati za iste ljude koji već 12 i više godina samo pričaju i obećavaju – a ništa od toga niti urade niti pokušavaju da urade. Pozdrav svim poštenim sugrađanima.

 3. Danijel kaže:

  Nadajmo se da nam neće polupismena sirovina u liku Gojka Radića zavladati gradom, to bi bila katastrofa i uvreda za sve Subotičane…

 4. Marko kaže:

  Pa dobro, u pravu je čovek… neće valjda Šešeljevi otpadnici da vladaju Suboticom.

 5. SRPKINJA kaže:

  Ko god da zavlada ,svaka promena je ok…mada licno mislim da je S.Vucinic bio dobar gradonacelnik ..ali sve oko njega je mnogo pokvareno ,a Danijelti ne brini Radic nije lud da spadne sa konja na magarca tako da se on nece pojavljivati u lokalu ..ko god da bude samo da ovom gradu krene na bolje :)))

OSTAVITE KOMENTAR