Biciklisti preplavili trg ispred Gradske kuće

U toku je 4. Biciklistička tura Subotica-Kiškunhalaš-Subotica. Na putu od 95 kilometara učesnici imaju prilike da se druže i opuštaju.

Biciklisti pre polaska na put su imali vremena za opuštanje i razgovor. Voze između gradova Kiškunhalaš i Budimpešta.

Gašpar Farago je najstariji učesnik. Dnevno vozi 20 kilometara, celu Vojvodinu je obišao biciklom, često je prelazio i kod severnih suseda na točkovima. “Fantazija. Toliko novih poznanika sam stekao pri prvom prijavljivanju, kada sam stigao kući, nisam ni znao ko je ko. Jako je dobar osećaj. Voleo bih češće i u drugim pravcima voziti. Sledeće godine, ako zdravlje dozvoli, sigurno ponovo dolazim.”

Uprkos svojoj mladosti, Mate Ivanić je redovan u vožnji dvotočkaša. Već je vozio etapu od 90 kilometara. “Moj otac je bio mnogo puta. Zato sam mislio da se i ja oprobam.“

foto:pannon

Laslo Peter je takođe iskusan biciklista, nije prvi put na turi. I ove godine je sa zadovoljstvom organizovao biciklističku turu. Iscrpljujuće putovanje na dva točka je odlična prilika za druženje. “Dužina puta je 90-95 kilometara. Idemo do Kiškunhalaša. Već nas ima u velikom broju. Ljudi iza mene čekaju na registraciju. Do sada je pristiglo najmanje 145-oro koji čekaju prijavu, a ima i učesnika koji se još nisu registrovali. Na kraju krajeva, može se reći da je uspešno.”

Biciklisti su krenuli na put posle osam sati ujutru. Njihov put obezbeđuje Caritas iz Subotice.

 

RTV Pannon

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR