Bioksop Abazija u novom ruhu

Završena je 4. faza adaptacije bioskopa Abazija na Paliću čija je vrednost bila 8 miliona dinara.Premijerno će Abazija svoja vrata za bioskopsku publiku otvoriti za 25. izdanje Festivala evropskog filma „Palić“ u julu.

Radovi na adaptaciji bioskopa Abazija završeni su nedavno. Bioskop će u julu za 25. Festival evropskog filma „Palić“ premijerno otvoriti vrata za publiku koja će u renoviranoj bioskopskoj sali uživati u filmskim ostvarenjima. U Planu je da Abazija vremenom postane kulturni centar i muzej Festivala.

Otvoreni univerzitet je sa firmom ARt& Poprcorn učestvovao u poslednje dve faze renoviranja objekta „Abazija“ za koje je Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija obezbedilo 18 miliona dinara. Poslednja faza radova trajala je oko 8 meseci.

Bioskopska sala Abazije, opremljena je savremenom dcp opremom na radost ljubitelja sedme umetnosti. Abazija je u novoh ruhu svoja vrata prvi put za posetioce otvorila u maju ove godine tokom manifestacije „Noć muzeja“.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

  1. AndroidUser kaže:

    Bravo

  2. istina kaže:

    Ko je prolazio ovih dana pored Abazije, video je da jedna strana zida bocno uopste nije odradjena. Znaci ako su vec radili fasadu, zasto nije cela odradjena. I koja to fasada kosta 70.000 eura?

  3. Anonimni kaže:

    A na drugom kraju Palića posečen prelepi drvored i niko ništa…Ispratite malo te kriminalce sa motornim testerama kao da su se oteli kontroli.

OSTAVITE KOMENTAR