Blagi porast broja migranta

U prihvatnom centru u Subotici trenutno se nalazi 53 migranta i njihov broj ne manja se značajno – varira od od 40 do 60.

Predstavnica Komesaijata za izbeglice kaže za RTS da u ovom trenutku u 18 centara u zemlji boravi 3.104 migranta, dok ih je u u celoj Srbiji 3570.

„Blagi porast migranata nas ne zabrinjava“, dodala je predstavnica Komesarijata i dodala da nema indicija da će doći do novog talasa kao iz 2015. godine.

Do sada je Evropska unija donirala Srbiji 100 miliona evra pomoći za podršku zbrinjavanja migranata.

Sa druge strane, na graničnim prelazima Kelebija i Horgoš migranti provaljuju u prikolice kamiona kako bi ilegalno ušli u Mađarsku.

Prema podacima iz te zemlje, takve pokušaje mađarska policija osujećuje u 99 odsto slučajeva, hapsi migrante i vraća ih u tranzitne zone u Srbiji na ta dva prelaza.

Kamiondžijama to stavara dodatne probleme i usporava prelazak granice.

 

RTSKOMENTARI

  1. Trucker kaže:

    Kada bi kamiondzije neposredno pre nego sto prelaze granicu malo pogledale sta transportuju, ne bi onda imali dodatne teskoce, osim sto bi jedan takav postupak mozda malo previse strapacirao njihovu inteligenciju.

  2. Pravdoljub kaže:

    Ma dokle više!? Ndao Bog nikome da beži ali ovo prevazilazi svaku meru, ovo je ne bezobrazluk nego direktan napad na tuđu imovinu. ko su oni da provaljuju i da rade šta hoće? Ako već Evropa šalje pomoć u novcu onda neka pošalje i pomoć u ljudstvu kojeg očigledno nema dovoljno i nije motivisano za rad na suzbijanju bilo kakvog prilaska migranata granici.

OSTAVITE KOMENTAR