Bojana Nikolić 24. januara u Subotici

Celovečernji koncert Bojane Nikolić biće održan u Subotici u četvrtak od 19 časova. Nastup, na kojem će biti izvedene pesme iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, biće održan u prostorijama Srpskog kulturnog centra Sveti Sava, kao deo manifestacije Svetosavska nedelja. Ulaz na koncert je besplatan.

foto: Nikola Mažibrada

Bojana će nastupati u pratnji kavaliste Miloša Nikolića i pijaniste Nenada Paunovića. Na repertoaru će biti pesme iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Publika će čuti pesme Marijo, ćero, Marijo, Izlego da se prošetam, Mlada Jelka ljubi Janka, Aj na rogalj momče i druge pesme u aranžmanu za vokal, kaval i klavir.

Etnomuzikolog Bojana Nikolić se od svoje 14 godine profesionalno bavi pevanjem. Učestvovala je na preko 250 koncerata u zemlji i inostranstvu (Amerika, Kanada, Meksiko, Luksemburg, Belgija, Holandija, Francuska, Kina, Indija, Italija, Južna Koreja, Egipat, Španija, Poljska, Mađarska, Bugarska, Grčka, Engleska, Češka, Austrija, Pakistan, Tunis, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Rusija i Nemačka).

Sarađivala je sa narodnim orkestarom Radio-televizije Srbije pod upravom Ljubiše Pavkovića i Vlade Panovića, grupama Sanja Ilić i „Balkanika“, „Hazari“, „Biber“, „Carski drum“, Teodosijem Spasovim, Vlatkom Stefanovskim i brojnim drugim muzičarima i grupama koje interpretiraju muziku Balkana.

Centar Balkan Culture Heritage, koji se bavi očuvanjem kulturnog nasleđa, edukacijom dece i mladih i izdavaštvom, osnovala je 2010. godine.

Tri godine kasnije osniva grupu „Srpski glasovi“ koju čine njene najbolje učenice. Sa njima izvodi najarhaičnije i najteže srpske i balkanske voklane oblike sa ciljem očuvanja i promocije naše tradicionalne kulture.

Ulaz na koncert je besplatan.

 

RTS

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR