Bolesni dečak pomogao napuštenim psima

Apel za pomoć kuji i psiću nađenim na ulici podstakao je obolelog dečaka da se uključi u akciju.

Megi i Bubi su psi, ženka i mladunče koji su spaseni sa ulice i čekaju da ih neko udomi. Nakon što su pse pronašli ljubitelji životinja i privremeno ih zbrinuli, jedan oboleo dečak se sažalio na njih. Sada čekaju svog novog gazdu.

Dečak se zove Aleks Čonka i poručuje da uvek treba pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Kada je na društvenim mrežama video slike crne kuje i njenog mladunčeta, odmah je pohitao da pomogne. Svojim delom želi da pruži primer i ostalog deci.

„Mamin telefon je često kod mene i gledam njen profil te sam video da je dvoma psima potrebna pomoć. Mislio sam da bi bilo dobro da im se pomogne te sam pitao mamu da li može. Mama je rekla naravno da može. Onda sam im poklonio ćebe, igračke, hranu za pse i novac“ – priča Aleks Čonka, trinaestogodišnji dečak koji pati od ozbiljnih malignih oboljenja. Ponudio je svoj džeparac za pse.

Njegova majka Diana Čonka kaže da joj je sin rekao da želi da taj novac pokloni psima, jer im je potreban. Kazao je da kada je on bio bolestan, da su i iz moje fabrike radnici prikupljali novac i kada nam je bio najpotrebniji, dobili smo taj novac – dodaje Diana.

Psi su privremeno smešteni u domu Slavice Kovačević, koja se brine za njih, dok im se ne nađe gazda. Njena porodica jako voli pse, rado pomažu, ali zato što već imaju šest pasa, Megi i Bubi ne mogu da zadrže. Slavica Kovačević kaže da smatra da nije lepo što ljudi ostavljaju svoje ljubimce. Ako ih već ne žele zadržati, bolje da se obrate udruženjima za zaštitu životinja i da traže pomoć, a ne da ih bace na ulicu – dodaje ona.
Udruženje za zaštitu životinja Subotičke njuškice je već pomoglo mnogim napuštenim životinjama. Volonterka Beti Horvat se zahvaljuje dobročiniteljima, jer su nakon apela za pomoć dobili konzerve, hranu za pse, granule, Aleks je darovao igračke, što mu jako zahvaljujemo i jako nas je dirnuo. Ako neko želi da trajno udomi ova dva psa, neka se javi na broj telefona 063/36-06-66.

RTV PannonKOMENTARI

  1. laki kaže:

    Veliki mali čovek. Bravo Aleks.

OSTAVITE KOMENTAR