Boris (9): Konačno smo bezbedni i srećni u novoj kući

Zahvaljujući akciji „Blic fondacije“ – „Srce za decu“ Boris, Milan (6) i Mirjana (3), i njihovi roditelji Ivan (34) i Kristina (28) sada žive u novoj, prostranoj kući u subotičkom naselju Makova sedmica. U novi dom Matiće je uselio urednik „Blic fondacije“ Velimir Perović.

matic

– Veličina svakog čoveka se ogleda u onome koliko pomaže druge u nevolji. Čitaoci „Blica“ su još jednom pokazali da imaju veliko srce i ovoj deci smo obezbedili sve što im je nedostajalo za srećno i zdravo odrastanje – rekao je Perović.

Petočlana porodica više ne spava u jednoj sobi oronule kuće u kojoj im je pretila opasnost od loših instalacija i plafona koji je svakog časa mogao da se obruši.

U akciji za pomoć Matićima „Blic fondacija“ je obezdedila kompletan građevinski materijal, nove instalacije, opremu za kupatilo i sve drugo što je bilo potrebno da od oronulog kućerka bude napravljena kuća u kojoj se bezbedno živi.

– Plašio sam se pre odlaska u kupatilo od puževa golaća posle svake kiše. Sve moje želje su sada ispunjene, a strahovi su nestali. Ja se sada radujem svakom dolasku kući iz škole – kaže Boris dok najmlađa Mirjana nasmejana bezbrižno trčkara po novoj kući.

blic a

Milan oduševljeno priča o novoj dečjoj sobi, ali ga raduje i što i mama i tata imaju svoju sobu, i što je mamina kuhinja najlepša koju je video.

– Jedva čekam batin i svoj rođendan i da pozovemo drugare. Imamo novi nameštaj i dobio sam novu garderobu i obuću i ničega se više ne stidim. Sada je svaki dan drugačiji, svi su u kući srećni, a osim moje sobe, najviše me raduje novo kupatilo i tuš-kabina. Bata i ja smo mislili da nam se nikada neće ostvariti želje, a sve su se ostvarile, kao u filmovima – presrećan je Milan.

blic

Otac Ivan Matić kaže da ne postoje reči kojima bi mogao da iskaže zahvalnost „Blic fondaciji“.

– „Blic fondacija“ je uradila sve da bi nas uselila u novu kuću, onakvu kakvu sam oduvek želeo da imam za svoju porodicu. Deci ovo mnogo znači, a kada njih vidim srećne i nasmejane i ja sam presećan – kaže otac.

Najviše nepoverenja u bolje sutra imala je majka koja nam je pre početka gradnje rekla da ne veruje da postoji način da obezbede deci bezbedan dom.

– Vratili ste mi nadu i veru i sada sam srećna majka troje nasmejane dece koja imaju prelep dom o kakvom smo mogli samo da sanjamo. Mnogo ljudi se javilo i poklonilo nam dečju odeću. Beskrajno smo zahvalni za sve što ste uradili za našu decu – kaže Kristina.

Nameštaj od „Forma ideale“

„Forma ideale“ je Matićima poklonila nameštaj za dnevnu, dečju i spavaću sobu, dok je CBT darovao električni šporet.

– Zahvalni smo „Blic fondaciji“ na ovom humanom projektu u kojem smo u mogućnosti da obezbedimo nameštaj onima kojima je zaista neophodan a nisu u mogućnosti da ga kupe. Čast nam je da budemo deo novog početka porodice Matić – rekao je Nikola Ružičić, PR menadžer „Forma ideale“.

 

BLIC

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR