Brod za izmuljavanje nema veze sa tenderom

Brod-bager u Palićkom jezeru koji se pojavio pre par dana izazvao je pažnju mnogih opozicionih političara. Otvaranje ponude za javnu nabavku za sanaciju jezera Palić je održano danas, a već nekoliko dana brod je na jezeru.

.

U lokalnoj samoupravi objašnjavaju da brod-bager nema veze sa tenderom za izbor izvođača samog izmuljivanja, nego da je deo projekta kojim se ispituje uticaj izmuljivanja na životnu okolinu. Na osnovu rezultata koji se dobiju ispitivanjem koje se realizuje uz pomoć broda znaće se uticaj procesa izmuljivanja i skladištenja mulja na okolinu, biljni i životnjski svet. Refuler u jezeru će da počne sa radom za desetak dana i vrednost ovog projekta je 1,75 miliona dinara. Pored lokalne samouprave u projektu učestvuju i Javno preduzeće „Vode Vojvodine“ i subotički Zavod za javno zdravlje.

Tehnička dokumentacija za izmuljivanje jezera košta 24 miliona dinara i izradio je institut „Jaroslav Černi“ iz Beograda, a prva faza radova će koštati 130 miliona dinara. Bager-brod za izmuljavanje se stručno naziva refuler.KOMENTARI

  1. tomaa kaže:

    kolika kolicina lazi u ovoj kampanji…prvo rupe u bazenu pa sad i ova glupost…nadam se da ce narod mudro izabrati,jer znam ih ja od ranije….

OSTAVITE KOMENTAR