Broj zaraženih u Subotici zaključno sa nedeljom 12. aprilom

Zaključno sa nedeljom, 12. aprilom, na teritoriji Severnobačkog okruga registrovano je 44 slučajeva zaraženih  Kovid-19 virusom, od toga sa teritorije Subotice 39, iz Bačke Topole 4 i iz Malog Iđoša 1 osoba. Od početka registrovanja virusa, na teritoriji okruga preminula je jedna osoba, starije životne dobi.

Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

Shodno Zaključku Vlade, zdravstveni radnici i druga zaposlena lica u zdravstvenim ustanovama iz plana mreže zdravstvenih ustanova, vojnih zdravstvenih ustanova, državnim organima i pravnim licima osnovanim sredstvima u javnoj svojini za koje je posebnim zakonom predviđeno da obavljaju i poslove zdravstvene delatnosti, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnici Vojske Srbije, odnosno zaposleni u Ministarstvu odbrane, kod kojih je dijagnostikovano prisustvo zarazne bolesti Kovid- 19 izazvane virusom SAR-CoV-2 dobijene u vršenju radne obaveze,  sa teritorije Vojvodine, odnosno Severnobačog okruga upućuju se, po teritorijalnom principu, na lečenje u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu.

Prema instrukciji Vlade, kao i usvojenih protokola lečenja za pacijente kod kojih je dijagnostikovan Kovid -19, oni se više ne mogu lečiti u kućnoj izolaciji. U skladu sa aktuelnim protokolom, pacijenti koji su pozitivni na virus upućuju se isključivo u Kovid bolnice prema teritorijalnoj i regionalnoj distribuciji, dakle sa naše teritorije u Novi Sad, odnosno na novosadski sajam.

Zaključno sa nedeljom, 12. aprilom, na teritoriji Severnobačkog okruga registrovano je 44 slučajeva zaraženih  Kovid-19 virusom, od toga sa teritorije Subotice 39, iz Bačke Topole 4 i iz Malog Iđoša 1 osoba. Od početka registrovanja virusa, na teritoriji okruga preminula je jedna osoba, starije životne dobi.

U gradu se gotovo svakodnevno  vrši  dezinfekcija javnih površina, a podaci o broju onih koji krše zabranu kretanja govore o odgovornosti naših sugrađana i usvajanju mera i preporuka nadležnih institucija. Sve mere koje sprovodimo i sami prema sebi i prema drugima, u značajnoj meri su deo  borbe protiv epidemije korona virusa, ali svakako da na nivou grada činimo sve da upotpunimo napore  koji su ključni, a  zavise od nas samih i naše odgovornosti i za sopstveno, ali i za zdravlje naših najbližih.

Šesta nedelja epidemije je u toku, blizu smo dobrom rezultatu ali nismo još dobili bitku. Potrebno je da i dalje budemo odgovorni i disciplinovani, i pridržavamo se saveta struke i države.

Otvorili smo namenske račune za uplatu donacija fizičkih i pravnih lica u borbi protiv epidemije virusa.

Delimo  pakete pomoći penzionerima, a raspodela se vrši u dva kruga, u zavisnosti od visine primanja. Grad Subotica i u uslovima aktuelnog vanrednog stanja obezbeđuje uslugu pomoći u kući korisnicima.

Pozivam naše najstarije sugrađane starije od 65 godina ukoliko nemaju nikog da izvrši za njih nabavku hrane i lekova, da se jave  pozivnom centru Gradske uprave grada Subotice radi neophodne pomoć u dostavi nabavki. Brinemo o svojim najugroženijim sugrađanima i još jednom ih pozivam da ostanu u svojim domovima, da se pridržavaju svih mera zaštite u borbi protiv koronavirusa, a mi im stojimo na usluzi.

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije
i gradonačelnik Bogdan LabanKOMENTARI

 1. Zoran kaže:

  Poštovani komandante Gradskog štaba za vanredne situacije, da li nam možete reći je li u toku ove protekle, šeste nedelje borbe sa virusom Covid 19 , na neki od namenskih računa uplaćen ikakav novčani iznos na ime pomoći, od strane FK Bačka ili građevinske firme Direkt gradnja d.o.o. ?
  Hvala.

 2. Vesko kaže:

  Znaci iz naseg okruga je zarazeno njih 44. Znate li koliko je ljudi zavrsilo na ulici zbog lopovluka u Agrokombinatu? Mnogo vise.

 3. matori kaže:

  Ovaj Vesko je fiksiran za Agrokombinat.

 4. Anonimni kaže:

  Mogla bi Komunalna da malo više obrati pažnju na šetalište na Prozivci na i oko brodića deca i roditelji bez zaštite u grupama

 5. croat kaže:

  Ko se ne pridrzava policijskog casa betonske cipele, pa da videm kako ce se onda seckati!

 6. Jožef kaže:

  https://youtu.be/cjNvBrj1f78
  Ima i druga strana medalje-virusa
  Ko nas laže ko nas muti…

 7. (ba)laban kaže:

  @Anonimni

  DRUKARO!

 8. Bunjevac kaže:

  Ne smije se smetnuti s uma da iluminati u svojoj planskoj strategiji imaju između ostalog i širenje zaraznih bolesti.Što se ove pandemije tiče,ona još nije pokazala svoje najstrašnije lice,a to će se,po svemu sudeći,dogoditi u Africi gdje bi moglo umrijeti od zaraze i gladi,kombinirano,nekoliko desetina milijuna ljudi.

 9. Cvetic kaže:

  Brinete gospodine gradonacelnice samo o penzionerima, a sta je sa ljudima koji zive od socijalne pomoci od 10000 dinara, da li ste njih posetili? Odneli im pomoc?

 10. Pali kaže:

  Gde je policija i komunalna stojimo parkirani na gl.ulici i kontrolisemo tj. Cekamo da nam neko naidje da mu napisemo kaznu.!! Dok drugi to zloupotrebljavaju i krecu se okolnim ulica autima!
  Pa se pitam da li i oni imajj dozvole za kretanje i V.S. ili posle radnog vremena subotom i nedeljom gospodo slaba vam je kontrola.
  Kome treba da se obratimo za ovakve slucajeve i gde prijaviti kretanja ovakvih lica?

 11. bac Vranje kaže:

  A sta je sa onim za nasu decu??? Ko o njima brine licemeri jedni, sad se vidi koliko lazi ima u tome da brinete za buducnost Srbije io deci!!

 12. Lina kaže:

  Boga mi najstariji i te kako izlaze po prodavnicama,pogledajte malo bolje pre podne.

OSTAVITE KOMENTAR