Bronza na mlađem Pionirskom prvenstvu Srbije

Na gradskom stadionu  u Senti  30. juna održano je mlađe pionirsko prvenstvo Srbije na kome su mlade atletičarke Spartaka u konkurenciji protivnica, koje su bile strarije od njih i do tri godine, uspele da u izuzetno jakoj konkurenciji osvoje treće mesto i bronzanu medalju u disciplini 4×100.

 

Valentina Revid (2001) je pokazala fantastični talenat istrčavši ubedljivo najbržu prvu deonicu i predala kao prva štafetu Beniš Martini (1999) koja je izuzetno borbeno održala početnu prednost i predala štafetu Dunji Jurčak (1999) koja je donela odlučujuću prednost Savanov Bojani (1999) koja do kraja nije dozvolila da štafeta izgubi fantastičnu poziciju i donela je štafetu do postolja i bronzane medalje.

 Prvog jula 2012. mala ali odvažna delegacija AK Spartak je pokazala da je Subotica grad vrhunske atletike. Na stadionu “ Čika Dača“ u Kragujevcu po ekstremno visokoj temperaturi (37 C) u trci na 300m Luna Jović Vodana  (1998) je krunisala izuzetno uspešni prolećni deo sezone i osvojila je u titanskoj borbi sa rekorderkom Srbije Grujić Jelenom iz novosadkse Vojvodine (1997) srebrnu medalju u borbi do same linije. Luna je pri tome ostvarila novi lični rekord 41.48 čime se približila rekorderki Srbije na samo nekoliko desetinki sekunde, i pokazala je da već tokom jeseni može da računa da će probiti granicu snova od 41 sekunde.

 


Štafeta Spartakovih starijih pionirki u sastavu Ilovac 1997, Jović Luna 1998, Bojana Savanov 1999, Ilić Jovana 1997  je ostvarila odlično 5. mesto u trci u kojoj je štafeta Vojvodine Novi Sad oborila pionirski rekord Srbije za starije pionirke.

 


Nakon ovog takmičenja postoji mogućnost da će Luna učestvovati na mlađem Juniorskom prvenstvu Srbije takođe u Kragujevcu, a posle toga Luni sledi zasluženi letnji odmor i nastavak sezone od avgusta do oktobra.KOMENTARI

  1. Anonimni kaže:

    Bravo! Čestitke za sve takmičarke.

  2. Anonimni kaže:

    Svaka cast…ponosna sam sto Subotica ima ovako dobre mlade takmicarke…samo nastavite tako!!

OSTAVITE KOMENTAR