Čaba pripremao novo ubistvo

Plaćeni ubica Čaba Der (39) iz Čantavira, uhapšen je u Pragu u Češkoj po Interpolovoj poternici tri države koje ga terete za više naručenih ubistava. U trenutku privođenja u praškom hotelu “ Amadeus” Čaba je kod sebe imao falsifikovana dokumenta i gomilu rekvizita za prerušavanje, ali i dva pištolja, prigušivač i municiju. Sve ukazuje da je u toj zemlji pripremao novo ubistvo!

Na osnovu operativnih saznanja, češka policija je u zadnji čas uspela da ga preduhitri u nameni da ubije još nekog i stavila mu je lisice na ruke u hotelu u kojem je boravio poslednjih 20 dana.

– Ko je Deru bio nova meta za sada nije poznato. Interesantno je, međutim da se ovaj put bolje “pripremio” i nabavio čak i periku radi kamuflaže, za razliku od predhodnih zločina koje je počinio ostavljajući za sobom brojne tragove i gotovo pozirajući pred kamerama. Ipak, preterana samouverenost ga je skupo koštala.

Neizvesno gde će biti isporučen, U Srbiju, Mađarsku ili Holandiju

Pravosudni organi Srbije zatražiće od čeških organa da im isporuče Čabu Dera kako bi ovde bio procesuiran za ubistvo Markovića. Pitanje je, međutim, kome će ga Česi isporučiti, s obzirom da ga osim naših, potražuju još i mađarski i holandski pravosudni organi. Situacija oko Derove ekstradicije mogla bi dodatno da se iskomplikuje pošto ima i mađarsko državljanstvo.

 

Srbija danasKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR