Četiri godine fiskulturne sale Tehničke škole

Te 2008. godine izbila je kriza na Vol stritu kao uvod u ekonomsku krizu sveta, Kosovo je proglasilo nezavisnost, Obama je izabran za predsednika SAD, uhvaćen je Radovan Karadžić a priveden Dragan Džajić, Milorad Čavić je uzeo srebro na OI u Pekingu a u našem kraju su srednjoškolci dobili svoju drugu fiskulturnu salu.

 

Početkom januara, položen je kamen temeljac za objekat u dvorištu škole površine oko 2000 kvm, da bi deset meseci kasnije, 1.oktobra ona bila puštena u upotrebu – zvanično. Za đake sala je počela sa radom mesec dana kasnije.  Subotička štampa je pisala:

 

„Sala će biti prava sportska hala, sam teren je veličine rukometnog terena, sa „opšivima” za veće utakmice, dok će se popreko moći postaviti tri odbojkaška i dva terena za basket. U prizemlju imamo dve manje prostorije gde će se moći igrati stoni tenis, aerobik i slično, zatim, svlačionice, kupatila, spravarnice i zbornica za profesore fizičkog. U sredini sale planira se postavljanje zavese jer će istovremeno po dva razreda imati fiskulturu. To je neophodno jer imamo 63 odeljenja, što znači da u jednom danu imamo 14 časova fiskulture. Ovo bi bio dovoljan prostor, a ostaje i 10 slobodih časova nedeljno kada će raditi sportske sekcije i obavljati se pripeme za razna takmičenja. Vikendi ostaju ponovo za rad sekcija ali i ozbiljnije utakmice u gradu. Sala ima i tribine na koje staje između 200 i 300 gledalaca.“

 

Nino na polaganju kamena temeljca

Radovi – avgust 2008.

Tih dana otvaranja niko nije slutio da će sala svoj prvi rođendan dočekati vidno oštećena. 23. avgusta 2009. godine oko 16h izbila je vatrena stihija na krovu objekta. Šteta je bila velika, a sala koja je još uvek osetila na svežu farbu je potpuno uništena. Kasnija sanacija je potrajala mesecima a srećna okolnost je bila ta što je sala bila osigurana.

 

Sanacija mart 2010.

Danas, četiri godine nakon otvaranja, ona služi svojoj svrsi i to su jedine i najbolje vesti o njoj.KOMENTARI

 1. Pajo kaže:

  Posto sam bio dve godine clan saveta roditelja u skoli imam par zamerki u vezi izjava o toj popravci i izvoru novaca za popravku! Tu je i izvodjac trebao da snosi troskove sanaciju jer instalacije nisu bile u najboljem redu!

 2. Anonimni kaže:

  Ko je bio izvodjac?

 3. Građanin kaže:

  KOSOVO JE SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uvek će i biti! Sramota način na koji pišete uvod u članak, jer je to TAKOZVANA kvazidržava koja je umislila da je proglasila kvazinezavisnost. Dok je Srbija ne prizna za državu, ona država nikada i neće biti, jer SRBIJA JE KOSOVO i KOSOVO JE SRBIJA!

 4. djomla kaže:

  Glavni izvođač je bila Alpina iz Beograda, što se može videti i na tabli na prvoj slici. Ali su oni angažovali podizvođača i to Express servis iz Subotice.

 5. Subotičanin kaže:

  Ponavljanje mantre „Kosovo je Srbija“ nema i nikad neće ni imati nikakvog učinka na istorijski proces odvajanja te države od Srbije i to je ostalo samo kao bolesni simptom unutrašnjepolitičke zatucanosti i nemoći u samoj Srbiji.Ljudi na Zapadu se tome smeju.
  Realno gledajući Srbija nikad više neće imati mogućnost povratiti tu teritoriju,a od cele priče ostalo je samo mantranje koje Srbiju udaljava od evrointegracija,a to je gura u još dublji ekonomski glib.To je surova stvarnost.Rusi tu zbog svojih interesa potpiruju srpske iluzije i ništa više.
  Zašto je Srbija izgubila Kosovo?Kažu da države danas gube teritorije iz samo jednog razloga:jer su njima loše gospodarile.

 6. Pajo kaže:

  Građanin:

  KOSOVO JE SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uvek će i biti! Sramota način na koji pišete uvod u članak, jer je to TAKOZVANA kvazidržava koja je umislila da je proglasila kvazinezavisnost. Dok je Srbija ne prizna za državu, ona država nikada i neće biti, jer SRBIJA JE KOSOVO i KOSOVO JE SRBIJA!

  Ali vecina nasih preduzeca je vec priznala!Kada pise na artiklu AL distributer za kosovo,ili uvoznik za kosovo.Zasto onda nepise distributer za Vojvodinu?????Ti ako si toliko za SRBIJA JE KOSOVO i KOSOVO JE SRBIJA! Bojkotuj sva ta preduzeca pa ni sokove ni hemiju kucnu, kreme,kekseve,cokolade nista nemoj koristiti!!!

 7. Janos kaže:

  Kosovo NIJE SRBIJA! Pomirite se sa tim. Dovoljno ste napravili majmune iz sebe devedesetih godina.

 8. Pajo kaže:

  Građanine kreni od sebe da li u pekari uzmes racun ????????

 9. freelancer kaže:

  O neeee… Pa zar i NA OVOM portalu… 🙁

  U uvodu piše: „Te 2008. godine izbila je kriza na Vol stritu kao uvod u ekonomsku krizu sveta, Kosovo je proglasilo nezavisnost, Obama je izabran za predsednika SAD, uhvaćen je Radovan Karadžić a priveden Dragan Džajić, Milorad Čavić je uzeo srebro na OI u Pekingu a u našem kraju su srednjoškolci dobili svoju drugu fiskulturnu salu.“

  Prvo, šta od navedenog NIJE TAČNO? Drugo, gde piše Kosovo je ili nije Srbija? 

  Dalje, uvod je stilski, književno, novinarski KOREKTAN i zanimljiv. Džaba bilo da sada objašnjavam nekome kako se ovakav način pisanja zove u teoriji književnosti, kada isti ima manjak osnovne pismenosti. Ne zna čitati.

  Ali, očigledno ima „viška“ nečeg drugog.

  O tome, da li JE ili NIJE… bespredmetno je ovde debatovati. Pametni znaju, a glupima je džaba objašnjavati. U protivnom, ne bi ni bili to što jesu… Stvarno… batalite!

OSTAVITE KOMENTAR