ČOVEK-MAČKA se ženi u zatvoru

Alen Cigler (38) poznatiji po nadimku Čovek-mačka, a koji je dobio nakon spektakularnog bekstva iz zatvora u Subotici, rešio je da se iza zatvorskih zidina oženi.

Nakon što je pobegao iz zatvora, mesecima je mučio subotičku, a potom i celu srpsku policiju, jer je stalno izmicao poterama.

Cigler robija u Padinskoj skeli, a osuđen je zbog razbojništva.

Datum venčanja još nije određen, a zavisi od odgovora nadležnih na molbu njegovog branioca, advokata Slavka Petrića.

– U pitanju je Alenova drugarica iz detinjstva, čiji identitet ne želi da otkrije. On zaslužuje ovu novu šansu zato što se od prvog dana zatvorske kazne ponaša primereno. On u zatvoru radi, a njegovo ponašanje je ocenjeno kao posebno dobro – kaže advokat Petrić.

Ova ocena zatvorske uprave ima posebnu težinu, ako se zna kako je Cigler dobio nadimak Čovek-mačka. Tokom šetnje u dvorištu subotičkog zatvora, Alen je rešio da pobegne, i to, tako reći, pred očima svih.

– On se zaleteo kroz dvorište, uzverao se nekako uza zid kao mačka, i ušao u jednu od kancelarija na čijem prozoru nije bilo rešetaka. Prošao je kroz hodnik, i iskočio sa druge strane na ulicu, i pobegao – ispričao je svojevremeno jedan svedok njegovog bekstva.

Alen Cigler je od malena bio u sukobu sa zakonom. Još kao maloletnik je završio u KPD Kruševac. I odatle je pobegao zajedno sa saučesnikom. Onda je počeo da hara Suboticom.

– Počinio je niz razbojništva. Policija je uspela da identifikuje njega i saučesnika, i počela je potera. Cigler je skoro svakog dana zvao policajce, ako da je želeo da im se naruga, i da bude u centru pažnje. Njegov saučesnik je uhapšen, ali je Cigler uspeo da pobegne policajcima pred nosem – kaže sagovornik.

Ipak na kraju je uhvaćen i poslat u zatvor u Subotici. Ali, ni tamo se nije dugo zadržao zahvaljujući bekstvu.

Cigler je izmicao policajcima, sve dok, na kraju, nije bio ranjen.

Izbegava probleme

Od poslednjeg hapšenja, 2014. godine Alen se promenio. Ne pokušava da pobegne niti pravi probleme, a trenutno mu je jedina želja da ga po izlasku iz zatvora dočeka supruga.

 

 

Srpski telegrafKOMENTARI

 1. Pametnjaković kaže:

  Nije se taj ništa promenio sigurno, to je samo privid, nešto ponovo smera.
  Sigurno ga bolje čuvaju, sada stvarno ne može da pobegne, pa je izmislio da će da se ženi.
  Šta će mu žena u zatvoru, a i posle kada ga puste na slobodu, čuj, neko da ga čeka na vratima.
  Nisu takvi ljudi za ženidbu, verovatno će da nestane tamo gde ga još niko ne poznaje i da nastavi sa njegovim aktivnostima.
  Nešto mora da radi, a daleko je penzija, pogotovo njegova.
  A takvi nisu nikad radili niti će da rade, ne treba se zavaravati, to u zatvoru što radi je samo kamuflaža da ga što pre puste na slobodu.

 2. Zoli kaže:

  Mislim da se novinar nije dobro izjasnio – nije drugarica iz detinjstva nego od najboljeg druga iz detinjstva zena

 3. adkersu kaže:

  Cigler je onomad „posetio“ i moju kuću. Sve što je od mene odneo, policija mi je vratila sledećeg dana, sem najvrednijeg – brilijantskog prstena. Umesto toga nuđen mi je jedan zlatan sat. Naravno da ga nisam prihvatio, jer nije bio moj. Na suočenju na sudu Alen je do detalja opisao kako i kada je obio moju kuću, šta je sve uzeo, te kako su ga uhapsili i sve stvari koje je ukrao oduzeli, napominjući da se to odnosi i na dotični prsten. Zaključak prepuštam vama.

 4. WTF kaže:

  Zanima me zašto se daje publicitet razbojniku? Zašto je ovo uopšte vest?

OSTAVITE KOMENTAR