Да ли је и колико прецењен Аква парк

Српски покрет Двери  и овом приликом а поводом започете градње  аква парка и велнес центра на Палићу по ко зна који пут указује  на могућност коруптивних радњи које су у спрези са локалном влашћу и врхом водеће странке СНС-а на републичком нивоу.

Ако су већ кренули у пројекат  треба да знају да средствима грађана морају да руководе као добар домаћин. Да се понашају супротно доказ је и то што су приликом прављења  Јавне набавке ставили додатне услове тако да  ретко која фирма у Војводини може да их испуни. На тај начин су фаворизовали поједине фирме и појавио се само један конзорцијум понуђача.

На овом тендеру се поред грађевинске фирме из Новог Сада Геммаx д.о.о  појављује и фирма из Подгорице Санитеко д.о.о. која се бави увозом и продајом базенске технике , као уосталом и стотине других  предузећа у Републици Србији . Треба такође нагласити да и у самој Суботици имамо људе стручне за базене, хидроизолације и  надзор над оваквим објектима.

Како грађани Суботице да знају да паре које су дате за овај посао нису дате у превеликом износу, а реч је о 120 милиона динара колико је издвојено за прву фазу, односно да није прецењена вредност тог посла. Како то да знамо ако нема других понуда и других цена како бисмо их могли упоређивати? Једини начин је да Јавне набавке не условљавају фирме да имају астрономске промете преко жиро рачуна, невиђено велику механизацију,  број радника који је једнак једном насељу и сличне небулозе које знају да се појављују у додатним условима на тендерима. Тада би се појавио већи број понуда и одлучивала би најнижа понуђена цена и најбољи квалитет рада а истовремено би се тиме онемогућило фаворизовање било ког предузећа.

На тако расписаној Јавној набавци одлучивали би квалитет и повољнија цена, а не ко је колико процената дао неком политичару .

У протеклом периоду Српски покрет Двери у Суботици је кроз разна саопштења и активности указивао на погубну политику локалне власти.  Указивали смо на непоштовање закона, непоштовање једнакости која је загарантована  Уставом Републике Србије.  Откривали и упућивали јасне сигнале тужилаштву да нешто учини по питању корупције, намештања јавних набавки, злоупотребе службеног положаја и јавних функција.

Све то је на жалост остало само упозорење јер локално тужилаштво својим непоступањем је јасно ставило до знања да су под контролом власти.

На крају, користимо прилику да позовемо  све чланове и симапатизере Двери да дођу у наше новоотворене просторије које се налазе на Отвореном универзитету, 3.спрат, канцеларија бр.19. Радно време је средом и петком 18-20 часова.

Дођите да се заједно боримо за наш посустали град и да заједно будемо светионик слободе која ће ускоро доћи у Суботицу.KOMENTARI

 1. saša kaže:

  Kako se vi borite videli smo juče o policijskoj stanici. Pa toga nije bilo ni na divljem zapadu.

 2. Megille kaže:

  Dveri: Narod izgleda želi da bude rob. Njima robovlasnici više znače nego sopstvena sloboda…

 3. Kenjereš Andraš kaže:

  Prije početka radova na Aqva parku, životno važno rešiti odvod otpadnih voda, naselja Palić. Pa tek onda pristupiti izgradnji parka. Žrtva svih otpadnih voda je Palić i Ludaško jezero. Po ovom programu, problemu, ovlaš se pristupa, velika greška.
  Izgradnja prečistača je, više godine u toku, ne vidi se kraj, kapacitet je dostigao konačnu količinu otpadnih voda.

 4. Schlumpf kaže:

  Uzete su kompanije sa iskustvom. Saniteko je radio Aqua park iznad Budve primera radi. Zasto ne bi radili i kod nas? Pa i da su uzeli iz Madjarske ili neke druge zemlje, opet vam nista ne bi valjalo.

  Ljudi projekat je zapocet, bice realizovan. Uzivacemo u njemu na kraji svi, a ovakvi jeftini pokusaji dobijanja bodova, bice samo davna proslost.

 5. Subot'čan kaže:

  @Schlumpf
  svi bi voleli da si u pravu i da u roku i kvalitetno bude sagrađeno. Ali na osnovu minulog rada ove vlasti znamo da nisu sposobni nizašta. Grad je u potpunom zastoju jedino su završene njihove vile, bazeni i teniski tereni.

 6. punisher kaže:

  Jeli bre kad je bio tender za ovu praonicu? nigde nisu objavili. Ili je to interno, onako samo za junacine i sokolove?

 7. Vjestica kaže:

  Poenta ovog saopstenja je prikljucite se pokretu Dveri jer nas ima u nivou statisticke greske, ili mi se cini?!

OSTAVITE KOMENTAR