Da li je teško izgovoriti reč SRBIJA?

Sa zabrinutošću možemo konstatovati  saopštenje DSVM gde kažu da je ,, od egzistencijalne važnosti odbrana mađarske granice po svaku cenu“.

Ograda na granici sa Mađarske strane štiti Republiku Mađarsku od migranata koji dolaze iz Srbije ali ne štiti naše građane. Ova izjava ima smisla za građane Republike Mađarske i za one stranke koje ne priznaju Republiku Srbiju kao svoju državu.Navodeći „Tako i Mađari u Južnim krajevima mogu da budu bezbedni“ misleći na Mađare koji žive u Srbiji i koji državu Srbiju doživljavaju kao svoju .

Da li je teško izgovoriti reč SRBIJA?

Da li će takva politika koja zajedno sa SVM  ide na izbore biti dominantna u  našim parlamentima zavisi od svih nas.

Srpski pokret Dveri je pre šest meseci upozoravao vladu da treba zatvoriti granicu sa Republikom Makedonijom i na granicu poslati vojsku.Mi u Subotici smo slali saopštenja vezano za otvaranje prihvatnog centra jer je vlast sve građane izmanipulisala i govorila da neće biti otvaranje prihvatnog centra.Centar je ipak otvoren.

Podržali smo u saopštenjima politiku Viktora Orbana koju on sprovodi u Mađarskoj i njihovu politiku  prema migrantima.

Suština je ta da Srbima, Mađarima i ostalim građanima u Srbiji opstanak na ovim prostorima zavisi isključivo od odbrane Srpske granice.U ovom periodu ugrožena je granica na jugu Srbije koju treba braniti.

 

Saopštenje Srpskog pokreta Dveri SuboticaKOMENTARI

 1. neko kaže:

  samo vi autonomasi lupajte minuse, svoj san necete nikada ostvariti .

 2. Anonimni kaže:

  „Suština je ta da Srbima, Mađarima i ostalim građanima u Srbiji opstanak na ovim zavisi isključivo od odbrane Srpske granice“. Moram da kazem da sve manje razumem srpski. „Tako i Mađari u Južnim krajevima mogu da budu bezbedni“, odkud znate, da se tu ne misli na madjare u congrad medji? opet neki ultranacionalisti pale vatru! moguce je da su mislili na ljude u madjarskoj, a i na nas, koji smo van granice madjarske, tako da nam gradovi i sela ne budu puna migranata, kao sto je bio slucaj prosle godine. od kada su madjari postavili ogradu, mi nemamo vise tu masu migranata, zar ne? dveri, zveri i vama slicni, bilo koje nacije – samo dalje od backe!
  to su ti koji su drzali tribinu za madjare, zbog cega treba da glasaju za njih, ne secam ce vise zasto, ali je bilo vise nego smesno.

 3. Pajo kaže:

  Ma Svm priznaje !Izdajice svoje nacije i dedovine!

 4. bac vranje kaže:

  Nista manje teze od reci Autonomna Pokrajna Vojvodina!! Prvo pogledaj trun u svom oku ,a onda gledaj balvan u tudjem-citat iz Biblije za neuke!!

 5. jasso kaže:

  U narodu se cesto kaze glup si ko dovratak,tako i ovo saopstenje je preglupo,a nije ni cudo ko ga je sastavio,tako zvucno ime Srpski pokret dveri,a u stvari oni su obicnim jezikom receno,samo obicni dovratak…

 6. Djuka kaže:

  „neko
  03. 03. 2016. u 17:44
  samo vi autonomasi lupajte minuse, svoj san necete NIKADA ostvariti .“

  NIKADA je prejaka rec, to ste vec do sada mogli nauciti.
  kako je moguce da srpski nacionalisti ne shvataju najvaznije: sto cesce i sto glasnije koristite rec NIKADA, to je verovatnije da ce se bas to i dogoditi.

  treba podsecanje? historia magistra vitae est.

 7. Graničar kaže:

  Nije mi jasno kako je živeti u državi koju mrziš toliko. Nije nikakav problem preseliti se desetak kilometara, s one strane crte i svi problemi će da nestanu.

 8. rax kaže:

  granicar, vec kad provociras: veliki je posao seliti se, mozda bi crta trebala da se povuce malo juznije.

 9. Graničar kaže:

  Da je crta južnije ja bih se davno preselio gde mi je bolje. Ne bih pizdio ovde ceo život. Izvini ako shvataš to kao provokaciju, samo glasno razmišljam…ne razumem.
  Verovatnije je da ipak nije ovde tako grozno i da nije tamo baš kao u snovima.

 10. Pravdoljub kaže:

  Država je Srbija, ovde na ovim prostorima smo rođeni i mi koji nismo deo većinskog Srpskog naroda. Ljudski je ne pljuvati državu u kojoj živiš, voljom nekoga ko nemari za nas koji sedimo za tastaturom i iznosimo mišljenja došlo je do toga da su naprimer Hrvati i Makedonci postali nacionalna manjina iako su možda tu i rođeni pa i ko bi rekao čak su i Crnogorci se pridružili nacionalnim manjinama. Naši sugrađani treba da shvate da od prekrajanja granica nema ništa i da prekrajanje i iseljavanje nikome ne donose ništa dobro. Zar nebi bilo lepo da našim potomcima istorija bude dosadna? Ako je naša istorija ispisana krvlju,ratovima i nemirima, to nesme da se desi i našim pokolenjima. Meni je isto kao i drugome,možda i bolje iako me život nije mazio nimalo i zato sam siguran da nikada neću biti ono što nisam niti ću podrivati ikada integritet države u kojoj živim. Ako mislimo da nam bude bolje onda treba da shvatimo svi da je političarima pogonsko gorivo naše prepucavanje i mržnja i svaki naš komentar je plus političarima, bio taj komentar pozitivan ili negativan. Mi moramo shvatiti da 99% nas nije čist: Srbin,Mađar,Hrvat ili neki drugi. Razmišljajmo o suživotu tu na severu naše zasada Bogu hvala ,mirne Bačke.

 11. Aleksa kaže:

  @Granicar
  Vi (pod ovim ne podrazumevam samo Vas) stalno nas terate da se selimo. Mi smo se tu rodili,tu su nam koreni vise stoleca. Mnogi su se doselili ovamo, bilo svojom voljom bilo nevoljom, ali sve vas molim da prestanete da nam stalno nabijate na nos – ako nam tu nije dobro da se selimo severnije ili zapadnije. Nama je tu dobro, a kako vidim i vama, pa prestanimo vec jednom sa ovim huskanjem.

 12. Graničar kaže:

  Aleksa, ne znam gde sebe nalazite u ovome. Vi sad širite priču da neko huška nešto i nekoga. Ja samo diskutujem sa ovima što ovaj kraj zovu Južna Mađarska i mrze državu u kojoj žive. Ja ne bi imao problem da kažem i na Kosovu da to više nije Srbija. Niko nikoga ne tera, naprotiv, mnogo toga je učinjeno da zajednički život tu bude moguć. I sad da neko bude fer i da kaže – ovo je dobro, ovo bi moglo bolje, za ovo svaka čast itd…odgovor je samo mržnja i odbijanje.
  Pratite malo ako je u Slovačkoj (tvz Gornja Mađarska) ili Rumuniji (Erdelj) ili Ukrajini . Tamo su mnogo veći problemi.

 13. rax kaže:

  Ne, ne granicar, ovde ni jedan diskutant nije tvrdio da mrzi srbiju! to vi kazete, vi i vase dveri interpretirate sve tako, da bi zavadili ovaj narod ovde. ni jednom recju nisam tvrdila, sem na vasu provokaciju, da je „tamo“ bolje, to je bio samo odgovor na vase slanje nas madjara u madjarsku. verovatno ste i u svom zavicaju slali vase komsije, pa vidite kako je ispalo. pokusajte da se prilagodite sredini u kojoj zivite i nemojte od backe praviti krajinu. a vase dveri su trebali da postave original tekst, pa da vidimo, mi koji znamo madjarski, sta u stvari u tome pise. radujte se sto zivite u ovoj raznolikoj vojvodini, da mozete od komsije nesto da naucine i njega vi nesto da naucite, radujte se buducoj genetici, koja ce biti jos zdravija i na kraju radujte se, ako vam to nesto znaci da zivite sa hriscanima. ja, licno smatram i iz iskustva znam, da nigde nisam imala problem, jer sam prema svim ljudima, bilo koje boje i religije, ophodila ljudski. predpostavljam da poznajte njutonov 3. zakon, ako ne, pogledajte na internetu!

 14. jojo kaže:

  nije rešenje u pomicanju granica nego u učvršćivanju postojećih(AVNOJskih) kako je to već na celom ex YU prostoru napravljeno.

 15. E Pluribus Unum kaže:

  Srbija, Serbia Pobednici u Prvom svetskom ratu, Drugom svetskom ratu, država koja je rekla ne NATO-u 99e..Najlepše žene na svetu, Novak Đoković, Divac i Adrana Lima kao naša snajka. Država gde se sve manjine uvažavaju i glavni su deo društva. Kao i sam što pripadam jednoj manjini radije ću biti na strani Srba i Srbije nego nekoga koje bio na strani Hitlera i imao konc.logore za decu! ili oni koji su vršili raciju po Novom Sadu i bacali ljude u Dunav.

 16. Graničar kaže:

  Rax, vi ste upravo primer nacionalističkih frustracija o kojima govorim. Niste ni pročitali tekst, niti šta je tema (saopštenje DZVM), samo ste videli reč SRBIJA i kao kad biku mašeš crvenom maramom. Diskusija je o saopštenju DZVMa a vi meni da sam dođoš i nekršćanin i ostalo.
  Niti sam dođoš niti Srbin, bio sam za Jugoslaviju sada sam za državu u kojoj živim i nikog ne teram već kažem da bih JA otišao da se MENI ne sviđa ovde. Ne bih ni čekao da dođe neko vaše vreme jer kad je bilo, mogao si da biraš štrik ili metak. Tako da …nemojte mi prodavati tolernciju.

 17. rax kaže:

  a ja kazem, da su trebali objaviti original saopstenje, tako bi imali prilike procitati sta pise u tom saopstenju. ne nisam nacionalista, ali imam pravo i ja da kazem svoje misljenje, da se zastitim i da stitim svoj narod, posto kako gore stoji manjine uzivaju sva prava. (uostalom u normalnim drzavama i nema zakon za manjine, ali u sr se morao napisati, koji se bas i ne sprovodi, ali o tome drugi put). vecini srba, novo pridoslim i ne bi smetali tako madjari, kada bi samo cutali i sklanjali im se sa puta. nekada nasi beraci kukuruza, sada nasi sefovi i gazde!

OSTAVITE KOMENTAR