Đaci sa oštećenim sluhom vežbaju u memljivoj sali u podrumu

U subotičkom Školskom centru „Dositej Obradović“ fiskultura se održava u podrumskoj sali bez ventilacije, koja smrdi na memlu.

Salu koristi 140 predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca oštećenog sluha i drugim zdravstvenim problemima koji vežbaju u prostoriji punoj vlage u kojoj su pojedini prozori zakovani.

684625_svlacionica-skolskog-centra-dositej-obradovic251015rasfoto-biljana-vuckovic-001_f
– Tu nije dobro ni boraviti, a kamoli vežbati, pa su roditelji pokrenuli inicijativu da sami nađu donatore da bi obnovili salu – kaže Mirjana Evetović, majka devojčice koja pohađa ŠC.

U školi kažu da nemaju novac za renoviranje i da samo povremeno kreće salu. Ovaj prostor nije kompletno saniran već 30 godina i vlaga je na svim zidovima.

– U ovom prelaznom periodu, s jeseni na zimu, smrad se najjače oseća u podrumskim hodnicima i sali. Škola će u toku zimskog raspusta, u januaru, promeniti pod, koji je u izuzetno lošem stanju, ali za ostalo nema novca. Nadam se da će roditelji naći investitora jer treba promeniti sve prozore i staviti barem dva ventilaciona otvora – objašnjava Nataša Nimčević, pomoćnica direktora ŠC.

684623_sala-za-fizicko-vaspitanje-skolskog-centra-dositej-obradovic251015rasfoto-biljana-vuckovic-003_f

BLIC

 KOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Ovo je cisti socijaldarvinizam. Sramota.

 2. Sandor Horvat kaže:

  Da direktor, koji vodi ustanovu vec 25 godina, nije zaposlio pola familije, kumova i prijatelja na neka nepotrebna radna mesta, mozda bi se i naslo para za suzbijanje budji po zidovima?

 3. Megatron kaže:

  Vazno je da ima para za takozvani „Sokolski Dom“

 4. Bivsi kaže:

  Sram te bilo, Megatron. Sokolski dom je jednako vazan kao i skola za ucenike sa slusnim ostecenjima. Veci problem predstavlja nesposobnost gradske uprave da pronadje novac iz EU fondova koji su namenjeni bas za ovakve prilike.

 5. Megatron kaže:

  Pa sto onda taj takozvani „Sokolski Dom“ ne sruse kao pozoriste i ne izgrade ga ponovo, da lici na nesto.

 6. Optimus Prime kaže:

  A sto takozvani? Tom objektu je to ime… i ne treba da se rusi, nego da se gradi, popravi to sto je zapoceto i odmah u nastavku da se pokrije klizaliste….

 7. vokille kaže:

  @Megaton- sokolski dom ima neku ulogu, dok su spiskali lovu da izmeste traljavo onaj spomenik Svetom Trojstvu, toliko da treba ciradom da se stiti. U 21. veku ponovo trose pare na krstace u centru grada! A to sto su deca u memljivim prostorijama, sto se pola skola raspada, to nikom nista! Nek se pomole Presvetoj, mozda se i ne razbole.

 8. Megatron kaže:

  Zove se Jadran ! I prestanite vise sa fetishizacijom nekih starih naziva i ideologija od pre 100 godina.

 9. De la Croix kaže:

  Ja se slažem. Dosta je tih starih naziva tipa Nepker, Rajhl palata, Prokeš i sl.

 10. Megatron kaže:

  Pa kad je bezveze naziv. Asocira me na neki studentski dom pun crnogoraca.

 11. Kertvaros kaže:

  Subotica ima svoje toponime i svoje markantne tacke i objekte sa ukorenjenim nazivima. Kome se oni ne svidjaju neka gradi sebi svoju vlastitu Suboticu pa neka po njoj krstava objekte i mesta u gradu po svom licnom ukusu i sve lepo u skladu sa svojim mentalnim kulturnim i nadasve obrazovnim nivoom i dometom.

 12. stormwatch kaže:

  offtopic

  JADRAN je JADRAN, nikakvi nametnuti sokoloviski domovi i trice i govnjive kuchine….JADRAN!

  Shvatite da ce to za Suboticane UVEK BITI JADRAN, JADRAN JEDNOM I JADRAN ZAUVEK!

 13. njemac kaže:

  Dobro, Megatron, ne moraš ga zvati Sokolski dom. Zovi ga po oficijelnom nazivu: Narodni dom Viteškog kralja Aleksandra I Ujedinitelja. To je onaj što je Suboticu oslobodio od ugarskog jarma. A sad, živeo

 14. Aleksa kaže:

  @storwatch
  Potpisujem. Zgrada ce uvek nositi naziv Bioskop Jadran, kamo srece da je i sada u njemu bioskop umesto one skalamerije u Otvorenom univerzitetu.

  Sto se tice Skole za gluvonemu decu, po mom znanju je to skola pokrajinskog a mozda i republickog znacaja,pa su insinuacije o krivici opstinskih organa verovatno neumesne. Dok je u toj zgradi bila Ekonomska skola,kao gimnasticka sala se koristila zgrada bivse Jevrejske bogomolje,udaljene samo 200 metara od skole. Od kada je ta zgrada vracena Jevrejskoj opstini propada umesto da se ustupi na koriscenje pomenutoj skoli. Ali,posto uvek postoji ali, tu je verovatno umesan i gradjevinski lobi, pa od toga nece bitti nista, a cela desna strana Frankopanske ulice ce biti kad-tad porusena radi izgradnje mega spratnica.

OSTAVITE KOMENTAR