Dan mladosti

Poklonici Josipa Broza Tita i ove godine su obeležili Dan mladosti. Nakon polaganja cveća na Titov spomenik, krenula je štafeta iz Subotice, koju svake godine od raspada Jugoslavije nose u Beograd u Kuću cveća poklonici nekadašnjeg doživotnog predsednika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Omladinci iz 4. Mini Jugoslavije smatraju da omladina mora imati veći uticaj u društvu. Oni kažu da mladi danas rade po ceo dan, a ne u živaju u plodovima svog rada dok je kapital u tuđim rukama.

Svakod 25.maja na Dan mladosti kada se proslavljao i rođendan Josipa Broza Tita, predstavnici Mini Jugoslavije, Centra „Tito“ i Komunisti Subotice organizovano odlaze na Titov grob, u Kuću cveća kako bi mu zajedno sa ostalim poklonicima iz bivših republika SFRJ odali počast.

Dvadeset i peti maj nekada se širom bivše Jugoslavije slavio kao Dan mladosti i rođendan Josipa Broza Tita. Centralna manifestacija organizovana je na tadašnjem stadionu JNA u Beogradu, gde su pioniri, omladinci i pripadnici svih rodova vojske i mornarice izvodili slet. Narodno veselje povodom Dana mladosti biće organizovano u nedelju na prostoru 4.Mini Jugoslavije, a za posetioce je pripremljen kulturno umetnički program koji počinje u 11 časova, a turnir u šahu od 10 časova.

RTV Yu ecoKOMENTARI

  1. Sletski vezbac u bekstvu kaže:

    To su bili dani… Toga dana nije bilo nastave, jos ako je bilo lepe vreme, dodjes u skolu tekt toliko da te vide i registruju tvoje prisustvo i onda u vidu lastinog repa zbrises sto dalje od organizovanog slavlja. Jos ako smuvas usput kakvu curicu ( a nije samo onaj ko bas nije hteo) onda imas vlastito veselje i vlastiti Dan mladosti i sve ono sto uz mladost stvarno ide i pripada.

  2. Megille kaže:

    Gabrić Blaško ….hmm kada privatnik i kapitalista govori o komunizmu….?

OSTAVITE KOMENTAR