Danas počinje tretiranje komaraca

Preduzeće „Oris“ d.o.o. iz Sombora, izmenilo je termin za vršenje tretmana odraslih komaraca sa zemlje, zbog nepovoljnih meteroloških uslova u prethodnom periodu.

Suzbijanje odraslih komaraca će se obaviti u periodu od danas, 26. do ponedeljka 29. avgusta, a tretman odraslih komaraca sa zemlje će se izvršiti prvog dana sa povoljnom meterološkom situacijim u vremenu od 18 i 30 do 23 časova, saopštavaju iz preduzeća Preduzeće „Oris“ d.o.o. iz Sombora, koje ima potpisan Ugovor sa Gradskom upravom za usluge suzbijanja komaraca.

Tigrasti-komarac

Tretmani će se obaviti na teritoriji mesnih zajednica Zorka – urbani deo, Dudova Šuma, Centar 1, Centar 2, Centar 3, Bajnat, Prozivka, Palić (urbana zona i turistička zona), Hajdukovo i mesna zajednica Stari Žednik. Tretman će se obaviti ULV tehnikom sa zemlje, preparatom na bazi aktivne materije deltametrin.

Preparat je toksičan za pčele, te bi pčelari svoje košnice trebalo da zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje 5 km od mesta vršenja tretmana. Dejstvo navedenog preparata traje 3 dana, saopštavaju iz Preduzeća „Oris“ d.o.o. iz Sombora.

 

Subotičke novineKOMENTARI

  1. Pametnjaković kaže:

    Ako moze, dobro poprskajte komarce u predvecernjim satima tamo oko Gradske Kuce sad kad se odrzava Interetno festival, da komarci momentalno pocrkaju i da ne mogu da sisaju krv posetiocima festivala.
    Mislim stvarno, toliko je dugo bilo leto, sad ste nasli ovo da radíte.
    Inace, cuo sam, ne znam da li je istina, da su jedne godine avionom prskali u momentu kada je isla svecana povorka Duzijance.

OSTAVITE KOMENTAR