Danima traže izgubjenog jarca u kelebijskoj šumi

Čongor, dvogodišnji jarac uveče je odnet u štalu u blizini dve koze i tamo je proveo noć. Ujutru ga je, izgleda, izdala hrabrost i pre nego što se i približio kozama, preskočio je preko gornjeg dela štalskih vrata i  pobegao put šume. Od tada ne mogu da ga pronađu.

Sve ovo se dogodilo pre 10 dana, na imanju Geze Peštija u kelebijskoj šumi. Čongora je tražio na zajam od prijatelja Luke Remeša, kako bi njegove dve, odnosno četiri godine stare koze imale podmladak.

„Došao je čovek, kaže ima kući dve koze i tražio je jarca da ih upari, ali samo što ga je odneo, sledećeg dana je došao i rekao da je jarac pobegao. Nigde ga ne nađe, negde je pobegao u kelebijsku šumu“ priča Luka Remeš sa Kelebije.

Jarac je smeđ, s spreda mu je krzno belo, kao da ima maramu oko vrata, vise mu uši, reč je o čistokrvnoj rasi. Vlasnik kaže da je šteta oko 300 evra, ali ne radi se samo o novcu, Čongor je nenadoknadiv, žalio se Luka Remeš televiziji Pannon. Zbog toga sa Gezom Peštijem, od koga je jarac pobegao, povremeno pešače po kelebijskoj šumi nadajući se da će ga pronaći.

„Prošle srede predveče sam doneo jarca, stavio ga u staju, ali nisam ga na vreme vezao, i iskočio je. Narednog jutra samo je iskočio. Uzalud sam išao za njim, stalno je bežao od mene, i otišao je u šumu. Pretražio sam je i sa komšijom, ali nismo ga našli“ priča Geza Pešti sa Kelebije.

Ponekad neko i vidi jarca da tumara oko imanja prethodnog vlasnika, u blizini jezera Majdan, kaže Geza Pešti koji očigledno mora da nadoknadi štetu vlasniku jarca.  Ukoliko neko vidi Čongora, nestalog jarca, neka se javi na telefon 024/4780-382.

RTV Pannon

 KOMENTARI

 1. avet kaže:

  Možda je taj Jarac Čongor drugačije seksualne orjentacije, to je sad jako moderno, nije mu se sviđalo društvo, pa je pobegao glavom bez obzira.

 2. Stari amidza kaže:

  Dete se ceska rukom po glavi
  Kao da ne zna sta bi od sveg
  Ah babo babo kupi mi babo
  Pecenja kupi jareceg

  (Djura Jaksic)

 3. stormwatch kaže:

  St. Cleve Chronicle dobio zhestoku konkurenciju! Respekt!!!!!

 4. Lunja kaže:

  Kada nema razvoja u gradu i vesti o aktivnostima,tada novinari moraju da se bave istraživačkim novinarstvom,kao što ovaj članak potvrđuje

 5. Lunja kaže:

  Ovo je istraživačko novinarstvo.
  Bravo
  S nečim se mora popuniti prostor.
  U nedostatku dešavanja o razvoju grada.

 6. Istina... kaže:

  Mediji su postali „mediji“, da se uklope u ostalu „elitu“. Potpuna kretenizacija društva amerikanizacijom. Jarac je glavna medijska zvezda, udarna novinarska priča, i to regionalne medijske kuće! Antisistem normalne dovodi u situaciju da se pitaju ko ovde nije normalan.

 7. Buby kaže:

  Moli se Čongor,ukoliko pročita ovu vest,da se javi svome vlasniku.

OSTAVITE KOMENTAR