Deca migranti u poseti ergeli „Kelebija“

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) saopštila je danas da je, u sklopu Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Srbiji, organizovala posetu migranata iz Prihvatnog centra u Subotici ergeli „Kelebija“, prenosi dnevni list „Danas“.

Porodice koje privremeno borave u prihvatnom centru, mogle su da nauče i saznaju mnogo o istorijatu lipicanera, da pogledaju kolekciju fijakera, karuca, čeza, saonica, a najmlađi su imali priliku da se oprobaju u veštini jahanja, navodi se u saopštenju.

Subotica je jedan od gradova u kojima su smešteni migranti i izbeglice, a u ovom momentu najviše ih je iz Avganistana, Iraka i Irana.

Ovaj vid aktivnosti, koju sprovodi IOM u partnerstvu sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, omogućava migrantima da saznaju mnogo toga o kulturi, istoriji i tradiciji Srbije i da lakše prebrode period neizvesnosti, dodaje se u saopštenju.

izvor: Danas
photo: restoranivojvodineKOMENTARI

 1. avet kaže:

  Mogli ste i našu decu, đake osnovce da vodite u posetu ergeli „Kelebija“, jer bi možda i oni jako voleli da nauče i saznaju mnogo o istorijatu lipicanera, da pogledaju kolekciju fijakera, karuca, čeza, saonica i da se oprobaju u veštini jahanja.
  Više se vodi računa i ulaže u tuđine, nego u sopstvenu decu.
  Ne interesuje migrante, a ni njihovu decu naša kultura, istorija i tradicija Srbije.
  Čim se domognu željene destinacije, nastaviće da neguju svoju kulturu, a od koje navodno beže.

 2. Muamer kaže:

  Avet, a da se uclanis u neku naci-stranku ?

OSTAVITE KOMENTAR