Dečaka povredila dimna bomba

Prema Izveštaju koje je dostavljeno Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici u levoj ruci četrnaestogodišnjeg dečaka E.D. eksplodirala je dimna bomba ne utvrđene vrste i modela. Prema rečima osnovnog javnog tužioca Livije Panić Miletić dete je bombu pronašlo u kući dok se igralo i bilo je samo u momentu kada se aktivirala eksplozivna naprava.

„Na levoj ruci zadobijene su teške povrede malog, domalog i srednjeg prsta dete. Dimna bomba je ostala je od pokojnog dede i otac deteta nije znao da se nalazi u kući. Kada se završi veštačenje tužilaštvo će da formira predmet i ispita sve učesnike događaja uključujući i dete, radi utvrđivanja eventualne krivične odgovornosti“, rekla je za RTV osnovni javni tužioc Livije Panić Miletić.

Da podsetimo, do nezgode koja je uznemirila srpsku javnost došlo je 7.aprila oko 20 časova u porodičnoj kući na adresi Ksavera Šandora Đalskog u Subotici, gde živi otac deteta. Inače, E.D. pohađa OŠ „Sečenji Ištvan“, a živi sa bakom, majkom bratim i sestrom na drugoj adresi. Nakon zadobijenih povreda prevežen je na novosadski Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine gde je zbrinut.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR