Derbi Mađarske protekao je u znaku subotičkih kasača

Proteklog vikenda, u Budimpešti održan je 104. Derbi Mađarske za kasače, na kojem su Subotičani osvojili prva tri mesta.

Na distanci od 2.500 metara prvo na cilj stiglo je grlo „Veronika Fling“, trenera i vozača Veljka Mažića, koje se nalazi u vlasništvu porodice Čakanj. Druga pozicija pripala je grlu „Vajt Ledi“, sa vozačem Dejanom Katanićem, dok je treće bilo grlo „Vital RG“, sa trenerom i vozačem Tiborom Hajnalom.

Po broju pobeda u mađarskom derbiju, naš vozač Veljko Mažić izjednačio se sa mađarskim rekorderom Imreom Fazekašem, koji je, do sada, šest puta trijumfovao u takozvanoj trci života.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Megille kaže:

  A gde su sada udruženja i ljubitelji životinja zbog iskorišćavanja i mučenja životinja ? Jer ipak konji nisu predviđeni da do iznemoglosti trće a pritom još na karicama vuku i svog gospodara…

 2. avet kaže:

  @Megille
  Jok, bolje je da konji vuku ralo i oru čitav dan po vrelom suncu ili da vuku do vrha napunjen špediter stajskim đubretom nego li da trče na hipodromu.
  Ni ljudi nisu predviđeni da rade po 12-16 sati dnevno, pa neki ipak moraju ako žele da prežive.
  Takav ti je život, nekom torta a nekom g**no.
  Vidim ja da ti mrziš Čakanja, sad kad bismo bili još gluplji nego što jesmo, mogli bismo pokrenuti polemiku o tome da li su ovi pobednički konji srpske, bunjevačke ili mađarske krvi, hahaha.

 3. Megille kaže:

  @ avet, Moj komentar odnosio se na konje a ne na Čakanja ,kako sam pročitao konj koji je pobedio još uvek nosi ime „Veronika Fling“, a ne ‘ Čakanj’ …A što se tiče tvog komentara na moguće nacionalnosti konja ,konji nemaju nacionalnosti. Možda imaju poznato poreklo na primer ‘Lipicaneri ‘ iz Lipika ali to je u Hrvatskoj…

 4. oki kaže:

  Hahahahahah, @ megille, Lipica je u Sloveniji, a ne u Hrvatskoj!!!!
  Jbt, koji bolid

 5. Megille kaže:

  @ oki : Slabo poznaješ geografiju : citat ‘

  Ergelu u Lipiku osnovao je 1843. godine grof Izidor pl. Janković izgradivši štale za konje. Od tog trena počinje priča koja povezuje konje i Lipik. Status državne ergele dobiva 1938. godine kada se Kraljevska državna ergela Stančić seli u Lipik.

  Početkom Domovinskoga rata i agresije na Hrvatsku ergela je sustavno uništavana, staja je spaljena, a dio konja je poubijan. Ostatak konja je u studenom 1991. godine otuđen te preko Bosne i Hercegovine prevezen u Republiku Srbiju. Nakon mnogobrojnih pregovora 13. listopada 2007. godine, konji koji su preživjeli ovo stradanje napokon se vraćaju u matične staje u Lipiku.’ citat završen.
  A gde i kod koga su ti konji iz lipika čuvani prepuštam tvojoj fantaziji…

OSTAVITE KOMENTAR