Debata


Event Details


U okviru serije EU Talks 2.0, u utorak, 22. septembra 2020. godine, sa početkom u 11 časova biće održana onlajn debata na temu Poljoprivreda i investicije u Srbiji.

Gotovo polovina izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije usmerena je na tržište Evropske unije. Usklađivanje sa zakonodavstvom EU, posebno u oblasti bezbednosti hrane, veterinarskih i fitosanitarnih standarda, dovelo bi do povećanja kvaliteta hrane koju naši građani konzumiraju, kao i do povećanja izvoza u EU.

Budžet EU značajno subvencioniše poljoprivredu i ruralni razvoj i od 2014. godine Srbija ima priliku da iskoristi 175 miliona evra za podršku poljoprivrednom sektoru, za povećanje konkurentnosti i pripremu za učešće u Zajedničkoj poljoprivrednoj politici EU.

Na debati će se govoriti o spremnosti Srbije da učestvuje u poljoprivrednoj politici EU i sledećim neophodnim koracima na putu ka EU. Učesnici će se osvrnuti na dobre primere investicija i projekata u poljoprivredi koji se trenutno sprovode u Vojvodini i ostatku Srbije.

Učestvuju:

Jasmina Miljković, šefica Upravljačkog tela IPARD Operativne strukture i načelnica Odeljenja za ruralni razvoj, Sektor za ruralni razvoj, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Miloš Milovanović, koordinator, Radna grupa NKEU za poglavlja 11,12 i 13.

Dragan Roganović, predsednik UO, Asocijacija za razvoj Ibarske doline / Mreža za ruralni razvoj Srbije

Moderator: Vladimir Međak, potpredsednik, Evropski pokret u Srbiji.

Radujemo se vašem učešću i doprinosu debati. Učešće na debati molimo vas potvrdite registracijom putem sledećeg linka:  https://euinfo.civicatalyst.org/vebinari

Radni jezik će biti srpski, debata će se prenositi uživo, a pitanja će se prikupljati na Fejsbuku.

Organizator dešavanja je Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji .KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR