„Devojka“ najbolji film Palićkog festivala

Na 25. Festivalu evropskog filma Palić nagrada Zlatni toranj za najbolji film pripala je belgijsko–holandskom ostvarenju „Devojka“ Lukasa Donta.

Palićki toranj za najbolju režiju dodeljen je Rasmusu Klosteru Bou za danski film „Krtica“ a specijalno priznanje pripalo je španskom filmu „Karmen i Lola“ Aranče Ečevarje.

O pomenutim nagradama u glavnom takmičarskom programu odlučivao je žiri u sastavu: reditelji Ildiko Enjedi (Mađarska) i Marinus Gruthof (Holandija), glumci Leva Norvilien (Litvanija), Nataša Ninković (Srbija) i Ibrahim Koma (Francuska).
U programu „Paralele i sudari“ žiri (Maja Bogojević, Pavelina Jeleva i Kjara Spanjoli Gabardi) je nagradu za najbolji film dodelio mađarskom ostvarenju „Cvetna dolina“ Lasla Čuja.

Žiri Fiprescija u glavnom takmičarskom programu nagradio je francuski film „U ratu“ Stefana Brizea.
Jubilarni, 25. Festival evropskog filma Palić, održan od 14. do 20. jula, obuhvatio je oko sto filmova u 12 selekcija i imao oko 150 gostiju. Zvezde koje su obeležile Festival bili su Brajan Koks, Milena Dravić, Rade Šerbedžija, Mira Banjac, Slobodan Šijan, Goran Marković, Zoran Simjanović, Vladimir Blaževski, Želimir Žilnik i drugi.

 

BlicKOMENTARI

  1. Bunjevac kaže:

    Šta smućujete ljude s ovom golotinjom?

OSTAVITE KOMENTAR