Dimničari obilaze domaćinstva

Dimičari JKP „Dimničar“ počeli su obilazak domaćinstava kako bi očistili dimnjake po završetku grejne sezone. U ovom preduzeću kažu da je mali broj pritužbi građana na rad dimničara koje se rešavaju u roku od nekoliko dana.

Tokom prošle godine i za prva četiri meseca ove godine mali broj naših sugrađana žalio se na rad dimničara. Pritužbe se uglavnom odnose na to da dimničari nisu očistili taložnik ili da su na brzinu odradili posao. Kako kažu u JKP „Dimničar“ svi problemi se rešavaju vrlo brzo u dogovoru sa korisnicima. Tokom prošle godine 200 naših sugrađana nije dozvolilo dimničarima da pregledaju i očiste dimnjak, što su po Zakonu dužni da urade.

Svih 12 dimničara JKP „Dimničar“ nalazi se na terenu u okviru redovnog, trećeg kruga obilaska terena po završetku grejne sezone. Ovo preduzeće ima 28.000 korisnika, a svaki dimničar pokriva po dva, od ukupno 30 reona na teritoriji grada sa Palićem.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da se jave na broj 553-072 i prijave potrebu čišćenja dimnjaka. Dimničari obilaze teren u tri kruga: prvi je pred početak grejne sezone, drugi tokom grejne sezone, a treći koji je sada u toku na kraju, odnosno po završetku grejne sezone.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. avet kaže:

  Evo ja unapred javljam da mi dimničari nisu uopšte potrebni, očistio sam sam moje dimnjake, platiti im ni dinara neću, neka ne dolaze jer sam pustio sve kerove u dvorištu, a kerovi su alergični na crno radno odelo, cepaju i gaće sa tela.

 2. Pajo kaže:

  Pazi glupost! Zelim da odjavim dimnjak! Kaze zacepi dimnjak i plati 1700 din ! Ok! Odjavim cistocu automatski mi se odjavi i dimnjak bez nadohnade i bez blindiranja!
  Drugo imam na drugoj adresi tri dimljaka isto placam kao i na prvoj gde imam jedan! Nije realno! U nekom trecem slucaju imam deo dimljaka koji prolazi u zidu skoro horizontalno dva metra to nemoze dimnjacar sa svoju cetku nemoze da progura! OK! Ima toga ! Ali ko moze da mi pruzi uslugu da to ocisti i da mi da racun!?????Pa naravno niko!Isto sam pitao zimos ko moze da mi pruzi uslugu da mi na ulici ocisti trotoar i da mi da racun ili da mu prebacim pare sa preduzeca na njegovo preduzece!???Pa naravno nikog da unajmim legalno!Cistoca???Pa ni oko nekretnina grada nisu bili sposobni da ociste sneg!

 3. Burdus kaže:

  To ima samo u subotici. Vec u ns nema.

 4. Miljan kaže:

  Kod nas dimnjacar nije bio bar godinu dana. Uredno placamo ciscenje dimnjaka

 5. Pera kaže:

  Ovo je kompletno parazitska banda ne radnika.Svuda gomila poltrona koji nista ne rade a naplacuju sve vece racune gradjanima.

 6. Ledenjak kaže:

  Prošli put kada su bili da čiste ,prvi je mrtav pijan išao u krug ko ker koji ganja svoj rep.Drugi i treći su staklastim pogledom gledajući pravo ispred sebe verovatno ponavljali u sebi ko neki đžedajevi, ja sam sa bocom ,boca je boca je sa mnom Dok je četvri gurajući mi papir da potpišem o proveri dimnjaka, pokušao da me uveri da je sve okk-ej, taj je nekako bio najmanje našikan ili već utreniran do profesionalizma.
  Opšte rasulo !!!!!!!!!

 7. Megille kaže:

  Jp. Dimnjičar ? Kad uđeš u prijemnu kancelariju tri ‘gospođe’ sede i raspravjalju o privatnim stvarima,kada kažeš dobar dan jedan digne glavu pa te pitaju o čemu se radi. Kada im izložiš da si dobio opomenu za plačanje onda ti zaprete da to moraš platiti ,Na tvoje konstatacije da dimničar nije ni čistio dimnjak desetinama godina , ona najgrlatija otvori jednu veliku knjigu i zapreti da će ona pogledati radne naloge. Radnih naloga nije bilo ,pa ti zapreti da je stranka kriva jer nije pustio dimnjičara u svoju nekretninu da očisti dimnjak. U drugoj prostoriji jedan visoki muškarac-pretpostavljam direktor jer to piše na vratima od dosade raspravlja nek partijske teme sa jednom osobom,pa malo kasnije izađu i odu prema centru grada. Odgovor najgrlatijeg službenice se nastavlja : ako želite otkazati usluge morate platiti komisiju ,zazidati otvore na dimnjaku i naravno platiti sve zaostale ‘ usluge !!!! ‘ .Usluge koji nisu ni izvršeni ??? A ko bi i te usluge izvršio ? Dimnjičar koga sam sreo na ragavoj bicikl špartajući gradom u stilu : ‘ al sam pijan sve ulice su mi krive ‘….I još Dimnjičar veli da su građani prezadovoljni njihovim uslugama ? Uostalom da li su građani sa JP Dimnjičarem potpisali ugovor za njihove usluge ? Nisu. Pa onda odakle njima hrabrosti da prete građanima da plate za neizvršene usluge za koje ni radni naloge nemaju ????

 8. Salamander kaže:

  Sve zavisi od ljudi. Bilo je slučajeva da je dimnačar došao sa četkom prečnika 10cm i dužine 3 metra da čisti da čisti dimnjak od 20cm i visine 7 metara pa kaže očišćeno – prijatelju ti nisi dimnačar nego šarlatan a tražiš da ti potpišem obavljen posao?. Dok je u drugom slučaju drugi čovek odradio svoj posao korektno i bez problema kako je i ljudski. Za službenike nemam komentara jer ne želim da navodim samo lična iskustva – to znači nađite ljude koji hoće da rade svoj posao korektno i neće biti pritužbi, a sve dok vladaju partijske članske knjižice nece biti ništa ni od jednog javnog preduzeća.

 9. JaPaja kaže:

  Subotica je najlopovskiji grad ne u Srbiji vec u Evropi. Nju vode najveci prevaranti i kriminalci Srbije. Zakace se na gradjane i sisaju li sisaju krv dok ne uniste. Nema javnog preduzeca u kome svoje trutovske kadrove nisu instalisali i sve to o grbacu ovog naroda. Nekada je Gradska kuca rukovodjena i servisira;a gradjane sa 220 zaposlenih. Danas u jeku naprednih tehnologija imamo preko 500 zaposlenih. U gradu nikad manje stanovnika i nikad vise cinovnika. Zaposljavaju molere , frizere, ljubavnice, zoo strucnjake i ne znam ti ja koje sve fele. Toplana je leglo mafije. I martovske racune su naduvali. Onaj gospodin sto „strucno“ objasnjava kako tu udje a ovde izadje je najveci lopov ovog grada i niko mu nista ne moze. Sve dok se ne organizujemo i tu bagru lopova i prevaranata ne istrebimo za sva vremena ovom gradu nema spasa.

 10. punisher kaže:

  Labane daj vec ostavku!

 11. Megille kaže:

  Laban i 18 Javnih preduzeća…

 12. (ba)laban kaže:

  Sva Javna preduzeća su pijavice koje sišu krv građanima, paraziti od kojih nema nikakve koristi… plaćamo ih, a nemamo pojma za šta.

  Mnoga radna mesta ne bi trebala ni da postoje, a kamoli da se za njih izdvaja basnoslovano velika cifra na ime plata.

  Objekti i inventar tih javnih preduzeća je obezbeđen nekad davno, takođe, građanskim novcem… prema tome treba stati na put ovoj bandi političara i njihovih dupelizaca (trenutno iz SNS, a bilo je i ranijih „žutih“, SPS, SVM…), svesti radnu snagu na optimalan broj i na isključivo NEOPHODNU i STRUČNU za obavljanje potrebnih poslova.

  Ovo je prevršilo svaku meru i tome se mora stati na put. Kada dođe, jednog dana, do toga neće više ni vladajuće stranke imati toliki broj članova, jer se članstvo više neće moći udomiti u Javna preduzeća.

  Hitno i neodložno se mora depolitizovati svako Javno preduzeće, jer nam preti skora propast kompletnog sistema. Dakle, svi političari i članovi bilo koje partije u tri lepe p.m. NAPOLJE IZ JAVNIH PREDUZEĆA I USTANOVA!!! Od Direktora, pa do spremačice. Na posao da dolaze samo oni koji misle da rade, aako misle da politiziraju neka se kandiduju u Skupštinu, gde neće biti redova za čekanje, jer neće biti ni para za finansiranje.

  Pusti su to snovi, ali je vredno da se o tome počne razmišljati.

 13. Lazarus1Long kaže:

  Vidim ja njih proišli put došli. Kad oni stanu i kaže ovaj jedan od dvoijce:“E jebote gde je ovaj nestao ?“, i jedva silaze sa bicikle klateći se napred-nazad, kad stiže treći i viče :“Tu sam, tu sam !“ skoro udarivši u njih i jedva silati sa bicikle. Mrtvi pijani…Sledeće se su se pitali gde oni uopšte treba da idu, u koju zgardu treba ući. Kada su ukapirali gde treba ući, završili su dva minuta pošto su kao što rekoh bili mrtvi pijani….

OSTAVITE KOMENTAR