Do svog doktora, putem portala

Kada u potpunosti bude zaživeo Integrisani zdravstveni informacioni sistem Republike Srbije (IZIS) u Subotici, pacijenti će termine pregleda u tercijalnim ustanovama zakazivati preko izabranog lekara specijaliste iz Opšte bolnice – pišu Subotičke novine.

medic

Dom zdravlja Subotica spreman je za korišćenje program IZIS-a i on već neko vreme funkcioniše u toj zdravstvenoj ustanovi.  Kako tvrde nadležni u Domu zdravlja, lekari ga koriste unutar te ustanove i zakazuju preglede pacijentima preko IZIS programa.  Na taj način upućuju pacijente na Konsultativno-specijalističke preglede u (ATD).

Termine pregleda u trećim ustanovama pacijenti će zakazivati preko izabranog lekara specijaliste iz Opšte bolnice. Pacijenti će i tada morati da overavaju uputnice preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje – objašnjava dr Mihaela Budimski, piar Doma zdravlja.

– Integrisani zdravstveni informacioni sistem Republike Srbije, predstavljaju jednu centralnu bazu u kojoj se skupljaju i čuvaju svi podaci, a ti podaci obuhvataju sve pacijente kao i sve zdravstvene radnike. Sistem omogućava praćenje ispisivanih elektronskih recepata, uputa i svih usluge koje pruža jedna zdravstvena ustanova. Na ovaj način se obezbeđuje objektivan i transparentan stav prema pacijentima, kaže dr Budimski.

Implementacija IZIS-a, u Subotici još uvek nije u potpunosti i na svim nivoima primenjena, i za sada ovaj sistem, koriste samo zdravstveni radnici u okviru Doma zdravlja.

Informacije o slobodnim terminima pregleda kod izabranog lekara Doma zdravlja, sugrađani mogu pronaći na zvaničnoj internet stranici sistema www.mojdoktor.gov.rs.Pregledi se zakazaju telefonskim putem u ambulantama opšte medicine svakog radnog dana u periodu od 12 do 14 časova, navode u subotičkom Domu zdravlja.

 

Subotičke novineKOMENTARI

  1. atila kaže:

    pada ako jednom padne sistem onda opa .dobijes uput elektronski posaju u bolnicu i kad stignes nema njemu traga pa eto svade al tocese desavati cesto sigurno.a ovi elektronski zdrastvene knjizice i onisu haos predpostavimo da u ambulanti gde pripadas nestane struja opadne sistem hitno unesu pacijenta na knjizici nepise na cega je alergican od lekova dal je dobio neke vakcine ni broj kartona itd,jer svete podatke su u sistemu al on neradi.alvec nistase neupisuje u karton posto sve diagnoze i terapije kucaju u sistem znaci ni tamo nemozese proverit ako sestra i nade karton po imenu.bice tujos problema .

  2. TT kaže:

    Atila brzo zakazi pregled

OSTAVITE KOMENTAR