Dobitnici Nagrade za životno delo Mali princ

Zoran Hristić, naš proslavljeni kompozitor i poznati italijanski pripovedač, glumac i pozorišni reditelj Mimo Kutikio, ovogodišnji su dobitnici Nagrade za životno delo ‘Mali princ’, za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu, a nagrade će im biti dodeljene 25. septembra na otvaranju 23. Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici (20h, Narodno pozorište – scena „Jadran“).

14 nagrada hristic_620x0

Zoran Hristić

Tokom trajanja Festivala u Medija centru hotela Patria u Subotici biće održan program pod nazivom „Večeri sa dobitnicima Nagrade za životno delo Mali princ“, u okviru kojih će (u dva odvojena dana) laureati razgovarati sa prisutnom publikom i gostima festivala na različite teme koje se dotiču njihovog impresivnog dela, uz akcenat na stvaralaštvu za decu.

„Prvo me je usrećio naziv nagrade: ‘Mali princ’! Taj mališa me je vratio u vreme kada sam pregršt nota slao deci direktno u srce i dušu, kada sam, kako u obrazloženju piše,’doprineo razvoju kulture i scenske umetnosti za decu’. Da li sam iznova „mali princ“ koji muzikom miluje decu? Da li sam stvarno u životu uradio tako plemeniti gest? Tako drugi kažu, a ja prvo moram da odagnam nevericu“, rekao je Zoran Hristić povodom Nagrade „Mali princ“.

Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici – jedan od najznačajnijih pozorišnih festivala za decu do 18 godina u svetu, čije će se dvadeset i treće izdanje održati od 25. do 30. septembra, predstaviće i ove godine u takmičarskom programu najrelevantnije lutkarske i dramske predstave za decu iz celog sveta.

Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici
http://lutfestsubotica.net
www.facebook.com/lutfestsubotica



KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR