„Dobričina sa Peštera“ ulaže na Paliću?

Nemački investitior poreklom s Peštera planira gradnju poslovno-ugostiteljsko-turističkog kompleksa na Palićkom jezeru – prenosi portal Magločistač.

To je zaključak koji se može izvući iz materijala sa ranog javnog uvida za izradu Plana detaljne regulacije za izgradnju kompleksa za komercijalne i turističke sadržaje na prostoru između Senćanskog puta i jezera Palić.

Radi se o Ferhanu Sejdoviću, vlasniku nemačkog građevinskog preduzeća „Šmit bau“ i hotela „Sej Sandžak“ u Majntalu.

Njegovo ime navodi se kao investitor u izradi ovog plana koji je Grad Subotica naručio kod lokalnog javnog urbanističkog preduzeća, a na osnovu odluke Skupštine grada s kraja 2017. godine.

Planom obuhvaćen prostor, kako se navodi, planiran je da se sastoji iz dve urbanističko namenske celine, uzajamno povezane u jedan jedinstveni poslovno-ugostiteljsko-turistički kompleks, preko zajedničkog saobraćajnog priključka na Senćanski put koji će omogućiti povez planiranih internih saobraćajnica na javnu površinu.

Na predmetnim parcelama obuhvaćenim planom planira se izgradnja objekata komercijalnih sadržaja – benzinske pumpe sa pratećim sadržajima, dok se na prostoru orijentisanom prema jezeru Palić planira izgradnja objekata banjskog turizma – kompleks turističkih smeštajnih objekata sa pratećim ugostiteljskim i sportsko rekreativnim sadržajima.

Al Džazira u jednog reportaži Sejdovića opisuje kao „dobričinu sa Peštera“, koji je u Nemačkoj počeo od nule, stvorio građevinsku firmu i izgradio hotel, te organizovao pomoć za rodni kraj.

 

MagločistačKOMENTARI

 1. Croat kaže:

  E samo si jos ti falio!

 2. Zorica kaže:

  E sad nam i ovo nece valjati….normalno ovo je subotica…

 3. Anonimni kaže:

  I sve to pada u vodu kad se prebaci tranzit na Y krak ili možda on nikad neće biti završen???? Postoji varijanta da novi dobričina sa Peštana nije u toku i nezna da tranzit ne bi trebao bit na Senćanskom putu doveka ali to ne verujem, inače je taj bivši Ledenjakov ranč zaista na lepom mestu doduše malo jako oronuo ali ni u turističkom delu ne osposobljavaju Palić za Turističku ponudu a kamoli da će tu da navale gosti željni velnesa, u svakom slučaju tu je neki z@jeb u pitanju !!!

 4. tarabetina kaže:

  pravi investitor ….

 5. NaIvan kaže:

  Ne postoje nikakve „dobričine“ kada je posao u pitanju, barem po mom nekom dubokom ubeđenju.
  Postoji samo biznis, novac i koristoljublje.
  Čim se taj od nule toliko obogatio, mnogi su mu radnici plakali za svaku marku ili evro.
  Ma koji jedinstveni poslovno-ugostiteljsko-turistički kompleks da gradi, ja bih bio oprezan sa dozvolama, benzisku pumpu na samoj obali jezera, kome to treba, sigurno ću tamo da idem tankirati.
  Samo da ne osvane tamo neka lepa velika džamija i logistički centar za islamizaciju ovih teritorija.

 6. Jutro kaže:

  Kud plovi ovaj brod?

 7. Salamander kaže:

  Ne znam ko je navedeni investitor, ali zar zaista mislite da neko investira a da ne želi od toga da ima koristi? Samo ostaje da se vidi da li je to isto tako dobro za Palić i grad u celini…malo je čudno da je lokacija dislocirana daleko od reprezentativnog dela Palića i da će pored same obale biti benzinska pumpa (na samom planu se ne vidi pozicija), ali ako će to da proizvede neku vrednost za Suboticu (čitaj dobit, radna mesta, turizam…itd) onda se slažem da treba da bude više ovoga. Ako je ovo samo slučaj da je navedeni investitior stavio „šuške“ u pravi džep da bi se dobila dozvola za ko zna čega onda od Palića ponovo neće biti ništa.

 8. punisher kaže:

  Auuu kvaj ne zna gde je dosao! Hihihi

 9. Mister No kaže:

  @ Zorica
  Nemoj Ti meni dva zeca tri zeca,nisu ovo čista posla. 🙂 Šalim se naravno.
  Da se ne lažemo,ni kod babe nema džabe. Nijedan ‘dobrotvor’ neće pomagati bez da ima neke koristi. Međutim,dobrodošao Ferhane i hvala Ti na pomoći. Ni Srbin (Mađar,Hrvat,Rus,Rumun ) ne ulaže u svoju zemlju ako nema koristi od toga.
  Priča se da Muslimani više praktikuju svoju veru za razliku od Krišćana koji je odbacuju. Kad bi svi Subotičani Krišćani (pravoslavci,katolici,evangelisti ) praktikovali i poštovali svoju veru,’opasnost’od širenja Islama ne bi postojala. Islam se lako širi Evropom jer nekad Krišćanska Evropa postaje poganska. Subotički Muslimani su uglavnom lojalni i sami se obračunavaju sa svojim radikalnim huškačima,možda grešim.

 10. easy58 kaže:

  Za ovu parcelu sam već video i idejne projekte za akvapark za veliki velnes centar itd…. ostaje samo pitanje ako će stvarno da se izgradi i proradi gde će da se odvedu fekalne vode kad se zna da u blizini jezera ovakvi objekti ne mogu registrovati sa septičkim jamama i sa bušenim bunarima, za šta je dobar primer Stipanova klanica tik prije ove parcele, a ni jaki napon nije doveden na ovu lokaciju, sve u svemu magla posvuda oko ove velike najave. Benzinska će biti valjda po nekim planovima na delu Senćanskog puta ali i to je nešto sumnjivo jer su već prije 10god. momci sa novcima kupili nešto višlje od ove parcele placu sa namerom gradnje benzinske ali kako kupili tako i prodali a da ni travku nisu isčupali!!! Dao bog da se ovo ostvari al sumnjivo mi jer je ovo ipak samo Srbija Što znači da će ovaj novi investitor da podigne neke pare i da se izgubi u zaboravu

 11. djuka kaže:

  ma da, bas ce neko normalan da gradi nesto na II sektoru. taj ili je lud ili je, po obicaju, opet neka mutljavina u pitanju.

 12. Megille kaže:

  Nemci uz pomoć Mišela videli su da je ceo Palić i okolina Subotice samo ‘ novcožder ‘ za naivce-ali oni nisu naivci ni onda kada tu pošalju i neke ‘ retarde ‘-znaju oni proceniti šta su od njihovih novaca tu ulagali-poboljšali: Ništa. Pravi koji drže novac nisu za subotičane vidljivi…

 13. KKK kaže:

  @ Megille

  Glavno da su za tebe vidljivi.

OSTAVITE KOMENTAR