Dodik u Đurđinu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je Podružnicu Kancelarije zavičajne zajednice Republike Srpske u Đurđinu kod Subotice. On se sastao i sa privrednicima i preduzetnicima iz Subotice i njene okoline, a koji vode poreklo sa prostora Republike Srpske i razgovorao o poboljšanju privredne saradnje.

djurdjin (3)

“Došao sam ovde da ih podržim i drago mi je što znam da ovde postoji ta podružnica. Ovo udruženje nije formirano ni protiv koga i ono je formirano za dobre veze sa Republikom Srpskom i da doprinosi razvoju veza između Srpske i Srbije. Srbija je naša otdžbina i mi smo iz Republike Srpske zagledani u nju i želimo da imamo što bolje odnose. Raduje me što su  ljudi koji su poreklom sa prostora Republike Srpske na ovaj način pristupili i manifestovali svoj odnos i ljubav prema Republici Srpskoj  osnivajući jedno ovakvo udruženje. Želimo da promovišemo naše vrednosti i ne želimo nikakvu vrstu organizovanja koje bi bilo mogućnost da drugima uradi bilo šta loše, nego da afirmišemo jedinstvo i zajedništvo srpskog naroda”, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik na poklon dobio ikonu Svetog Vasilija Ostroškog, a  predsednik Srpske je poklonio 10.000 evra za oslikavanje Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Đurđinu.

djurdjin (1)

djurdjin (2)

“Zavičajna zajednica Republika Srpska postoji već godinu i po dana i aktivno radi od 1.novembra 2014. godine. Za sada imamo 1000 članova,o tvorili smo i kancelariju u Subotici, na Otvorenom univerzitetu i imamo niz aktivnosti. Nije mala stvar da nam u posetu dođe predsednik Republike Srpske i upozna se sa našim radom. Ponovio bih Republika Srpska je samo jedan i svi smo se ovde okupili iz te ideje da damo doprinos očuvanju Republike Srpske.“, rekao je predsednik IO Zavičajnog udruženja Republike Srpske u Subotici Milorad Ćopić .

djurdjin (4)KOMENTARI

 1. Rom kaže:

  Svaka cast. Da se zna da je srbin u srbiju isto toliko bitan kao i ostale manjine. Srdacan pozdrav braniocu srbstva sa one strane drine 🙂 suboticani te voke i pozdravljaju.

 2. Sladjana kaže:

  Svaka cast.Pozdrav iz Trebinja za moje rodno mjesto i za naseg predsednika.

 3. Bosko kaže:

  Svaka cast, najvecem Srbinu. Pozdrav braci preko Drine. Zivela Srpska i Srbija…

 4. Zoran kaže:

  Svaka čast Vučiću, a ne kao neki iz opozicije koji su upropastili Srbiju.

 5. easy58 kaže:

  ako vam dobar sto neidete u tu dobrotu pod njegovo okrilje

 6. stormwatch kaže:

  Hahaha, Dodik u Djurdinu. Desni extremista cija govnjiva politika laznog patriotizma je dovela Republiku srpsku u najgori moguci polozaj. Sistem propada, a ovaj i clanovi njegove familije sve bogatiji li bogatiji.

 7. Djuka kaže:

  Dzaba sve, Djurdjin nece pasti.

 8. Moje ime kaže:

  Jel to onaj protiv koga se diglo sve što misli u RS? Zanimljivo. Sad mu Đurđin dođe kao pribežište.

 9. Rom kaže:

  Pa cilj politicara nije da se ti stromwac bogatis vec oni i najblizi njegovima. Sigurno nece tebi da sredju pare. Politika je takva hiljadama godina i bice zauvek. Moc je sve pozicija je sve novac proizilazi od istog 🙂
  @moje ine jeste sve se diglo sacica jada isto kao i u bg 10,15 hiljada ljudi… Dizu se dizu oni opozicionari dok ne dodju izbori a kad dodju jedva predju cenzus 😀 nema ih nigde 🙂
  Zalosno ali je tako.

 10. easy58 kaže:

  taj gde god da se pojavi zas.re dobrokomsijske odnose to tio i u djurdjinu mici ga sto dalje nek se lati motike pa nek onda zapeva seljandra neotesana a kojim cudom i kancelariju imadu odkad gojko caruje na otvorenom univerzitetu,…

OSTAVITE KOMENTAR