Dogodine se gasi odeljenje transfuziologije u subotičkoj bolnici

Dobrovoljno davalaštvo krvi odvijaće se kroz četiri centra u Srbiji.

Ubuduće će u Srbiji postojati četiri transfuziona centra odakle će terenske ekipe dolaziti u Suboticu i okolinu da organizuju davalaštvo krvi. Na prostoru severne Bačke, dakle u Subotici, Bačkoj Topoli i Kanjiži ima oko osam hiljada aktivnih dobrovoljnih davalaca krvi. U Opštoj bolnici u Subotici odeljenje transfuziologije ukida se od 1. januara 2019. godine. Predviđeni su centri u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu.

RTV PannonKOMENTARI

 1. (ba)laban kaže:

  Ovi iz nazovi velikih centara nam već ionako dosta sišu krv.

  Stvarno ne znam gde su granice centralizma Vučićeve vlasti, kad čak i ova oblast mora da bude pod patronatom nekog njegovog centra.

  Ali zato znam da krv više ne dajem.

 2. Sofronije kaže:

  Da i sad ćemo u NS da dajemo krv za nekoliko pišljivih sendviča ! E pa gospodo, kad budete platili ko na zapadu , biće !!! Dotle nek vam Puškar i kompanija daju krv !

 3. Džoni kaže:

  Dezinformacija!
  Niko nikada nije rekao da u Subotici ili bilo gde drugde neće moći da se da krv, to je klasično spinovanje, kao što su i do sada postojale ekipe pri transfuzologiji bolnic ekoje su organizovale na terenu tako će biti i dalje. A verujem da će naći model i da se to radi i u bolnici. Ovakve izmišljotine idu na vodenicu onih koji žele da učine Srbiju što jadnijom i zaostalijom! Klasična propaganda

 4. Pametnjaković kaže:

  E, pa ako su predviđeni centri u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu, onda nek vam krv daju novosađani, beograđani, kragujevčani i nišlije.
  Ja vam vala sigurno neću putovati u Beograd ili Novi Sad da vam dajem krv.
  Em da im besplatno dajem, pa još i pola dana ili čitav dan da se truckam u vozu ili autobusu, a i prevoznu kartu da plaćam.
  Na zapadu se svaka kap krvi debelo plaća, žao mi je samo ljudi kojima je krv preko potrebna i život im spašava.
  Jedino ovde ne vidim nikakvu logiku zašto bi zatvarali ovakve centre, Subotica nije mali donor krvi, siguran sam da se ovde ozbiljna količina krvi prikupila.

 5. Nekada Bilo kaže:

  I do sada je do krvi dolazio onaj ko je mogao da plati operaciju. Davno je prošla parola daj krv jer može jednoga dana i tebi zatrebati. Danas krv ide izabranim kao i sve ostalo.

 6. SSS kaže:

  Sofronije, ako daješ krv zbog nekoliko sendviča bolje nemoj. Sram te bilo

 7. Sofronije kaže:

  SSS – nisi shvatio poentu , al si zaradio crveni prstić …

 8. rax kaže:

  ovi su odlucili da nas istrebe!

 9. Mir-ko kaže:

  Ne mogu verovati, dobro bi bilo da razmislite o onoj staroj „šta radi raja“…, jer stvarno mislite da samo vama treba i da samo vi znate najbolje. Dokle će te uzimati, uzimati, uzimati. Tamo rade naše majke i ćerke, i one moraju da prehranjuju svoje porodice, kao i vi. Naša bolnica nama treba takva kakva je sada.

 10. pravda kaže:

  Mnogima je ovo bila jedna vrsta izleta…
  Dodju da daju krv,doceka ih ljubazno osoblje koje je vec preslo u prijateljstvo,zatim se druzenje nastavi uz dorucak..
  Velika vecina nece vise ici da da krv na novi nacin a ja sam prva(15 god. Davalac)
  Pored vec nedovoljne zalihe krvi bit ce jos manje i tada ce biti prinudjeni da placaju za krv
  Sve u svemu tranzija kao i u svemu ostalom sa ciljem unistenja sto je dobro i funkcionise

 11. rax kaže:

  i dalje ce da se daje dobrovoljno krv, ali ce se cuvati u tim centrima, koji su ohoho udaljeni od subotice, pa ce doci do toga da necemo imati krvi kada nam bude bila potrebna. lepo smisljeno! milosevicevi sledbenici i nasi zastitnici vojvodjanski, koji samo galame. a ovi nam tiho,perfidno uzimaju imovinu i zdravlje.

 12. AndroidUser kaže:

  da li to znaci da ve i trudnice za itvrdjivanje krvne grupe morati ici u nobi sad

 13. Magdalena kaže:

  Dobrovoljni davalac krvi sam,do sada sam dala 52puta!
  Žao mi je,što se ukida odelenje za transfuziju,ali naći će oni rešenja,pa će biti mesta,gde možemo,da nastavimo dobrovoljno davanje krvi!

 14. Pametnjaković kaže:

  @rax
  Da, slažem se sa mišljenjem, krv potrebna za bolesnike će biti jedna od stavki sa kojima će iz centra, iz Beograda moći da nas ucenjuju, ne javno, ali onako podmuklo, iza leđa.
  Ako bude vlast u Subotici ona koja Beogradu odgovara i poslušna, biće krvi za potrebe bolnice, ako subotička vlast bude neposlušna, neće dobiti dovoljno krvi, da bi se dokazalo da su u Subotici nesposobni.
  Davno isproban sistem.

 15. igor kaže:

  krv sam dao 47 puta,od 2013 ne mogu zbog bolesti da budem davalac i veoma mi je žao zbog toga.mislim da će nam se ovo obiti o nos veoma brzo.pozdrav svima sa transfuziologije 🙂

 16. Brinet kaže:

  Sramota!!! Pokazatelj naprednjacke vlasti. Niko ne gleda koliko ima davalaca nego linearno seci bez razmisljanja.

 17. Adrijana kaže:

  Idioti…ma zatvorite i bolnicu ionako je nefunkcionalna…neka sve bude privatno pa koliko para toliko muzike.Dok ne dočekaš da dođeš na red u bolnici smrt ti je već pred vratima

 18. pista kaže:

  Hajde da se ne lazemo…. kultura i tradicija dobrovoljnog davanja krvi u Vojvodini je daleko razvijenija od ostatka dela Srbije. Pa i sama svest o ovom humanom gestu medju gradjanima. Poenta je da ce se krv i dalje moci dobrovoljno davati ali onda kada dodju strucne ekipe u Suboticu pa organizuju akciju. Isti ti ce ovdasnju krv prebacivati u navedeno centre, a Subotici sta ostane. Ko ne veruje = magarac!

 19. Ana kaže:

  Sramota zaista su od Subotice napravili selendru ne mogu da verujem imali jos nesto da nam uzmete?

 20. Rax kaže:

  Ipak je dobro da medju nama od nas 23 ima samo 2, koji ne misle kao njih 23-je

OSTAVITE KOMENTAR