Dogradnja „Buvljaka“

Deo popularnog subotičkog Buvljaka uskoro će biti renoviran , a konačno će dobiti i moderne rashladne vitrine za lako kvarljive namirnice. Investiciju je obezbedila „Tržnica” koja će ovih dana proslaviti 25. godina postojanja. Na robnoj pijaci Mali Bajmok,  u toku je dogradnja  dela druge hale i izgradnja nadstrešnice. Time će biti stvoreni uslovi  za postavljanje  rashladnih vitrina   za lako kvarljive namirnice . Prodavci ističu da su  uslovi prodaje i sada   zadovoljavajući, a u novim uslovima biće još bolje i njima i kupcima.

buvljak

„U obliku u kojem i danas posluje, “Tržnica” je osnovana 1. aprila 1991. godine, kada je kao akcionarsko društvo postala samostalno pravno lice u kojem Društveno preduzeće „Peščara“ ima 25% kapitala. Od sredine 2012. godine vlasnik 70 odsto kapitala „Tržnice“ je Grad Subotica, a preostalih 30% akcija je u vlasništvu malih akcionara, uglavnom zaposlenih i bivših zaposlenih u ovom preduzeću. Danas „Tržnica“ osnovnu delatnost obavlja na pet pijaca u Subotici koje se prostiru na površini od oko 82 hiljade kvadratnih metara. To su robna pijaca  Mali Bajmok, odnosno popularni Buvljak, auto pijaca, stočna pijaca i zelene pijace Palić i  Aleksandrovo. “Tržnica” ima 61-og zaposlenog, sarađuje sa više od 2 hiljade korisnika usluga, trgovaca i poljoprivrednih proizvođača, a od osnivanja do danas posluje uspešno i profitabilno”, kaže generalni direktor a.d. “Tržnica” Branislav Joka.

Tokom prošle godine „Tržnica“ je donirala sredstva za rekonstrukciju ograde i sanaciju i opremanje igrališta u Velebitskoj ulici, poklonila je trambolinu Udruženju za pomoć osobama sa autizmom i pomogla jednoj materijalno ugroženoj subotičkoj porodici da adaptira kupatilo.

“Posebna pažnja poklanja se javnim prostorima oko pijaca, te je „Tržnica“ u 2015. godini rekontruisala 1.200 m2 javnog trotoara u Mesnoj zajednici Mali Bajmok, obnovila ogradu pijace na Paliću koja je javna svojina, a sadnjom 36 stabala jasena ozelenila površine uz trotoar na Robnoj pijaci Mali Bajmok”, dodaje Joka.

„Tržnica“ je jedan od osnivača Poslovnog udruženja „Pijace Srbije” u kojem  ima svog predstavnika u Upravnom odboru, a predsedava Radnom grupom za robne pijace. Juna 2015. godine “Tržnica” je bila uspešan domaćin četvrte manifestacije “Dani pijaca Srbije” koja ima za cilj da predstavi najbolje iz ponude na srpskim pijacama.

“Svoje  strateške ciljeve “Tržnica” ostvaruje doslednom primenom politike kvaliteta, zaštite životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu  u skladu sa zahtevima standarda ISO 9001:2008, 14001:2004 i 18001:2007”, objasnila je Gordana Bogdanović, marketing menadžerka.KOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Zanimljivo.

  Zakasnili ste samo 26 godina sa postavljanjem rashladnih vitrina.

 2. Suboticanin kaže:

  Mogli bi HALU 1 i 2 malo da ukrece i gore konstrukciju da ufarbaju jer su dosta zapustene!

 3. Megatron kaže:

  Hocu i ovde doci zeljko gaysimovic na svecano otvaranje ?

OSTAVITE KOMENTAR