Donete prve presude za IMK „29. novembar“

Nakon 20 godina donete su prve izvršne presude za radnike nekadašnjeg giganta, a za devet osoba je već isplaćeno 500 evra u dinarskoj protivrednosti.

Postupak su pokrenuli zbog toga što su obaveze prema radnicima prijavljene 1999. godine kada je fabrika prvi put otišla u stečaj, a presuda tim povodom nije doneta u razumnom roku. Sumu isplaćuje Privredni sud. Do sada je u ovom slučaju obuhvaćeno hiljadu radnika, i očekuje se da u narednih nekoliko meseci veliki broj njih dobije odštetu.

U isplati nematerijalne štete, moglo je biti dosuđeno čak i tri hiljade evra, zbog toga ostavljaju mogućnost da se žale. Nekadašnji radnici potražuju i materijalnu odštatu. Andrija Kolar, nekadašnji radnik fabrike za Panon RTV je rekao: „U tom trenutku fabrika je za dvogodišnju zaradu u proseku po radniku dugovala 10 hiljada nekadašnjih nemačkih maraka. Trenutno, prihvaćeni iznos, bez kamata, po glavi u proseku iznosi hiljadu evra, tako da su radnici, zbog inflacije, tokom 20 godina potpuno nezakonito ostalih bez svojih plata“.

 

RTV Pannon KOMENTARI

 1. Istina... kaže:

  Oni koji su krivi nikada neće odgovarati. Jedan od njih je i zet Familije.

 2. punisher kaže:

  Eee politicari, sudije i tuzioci zelimo vam da svu lovu koju ste stekli mimo zakona potrosite na lekove

 3. Xy kaže:

  Samo neka ispalte ono sto su duzni i plus kamata na to…

 4. Istina... kaže:

  @punisher

  Ne, nego neka novac rodbina potroši na vence.

 5. Istina... kaže:

  Eh, ponovo plagijat jedine Istine:
  Komentar 19. 01. 2019. u 17:33 nije moj.

 6. gligorije kaže:

  od toga nazalost nema nista.

 7. Demanti kaže:

  @ Istina

  Svaki post koji ima vise od jednog pozitivnog lajka je plagijat i ne moze biti tvoj. Tvoji komentari su mlacenje prazne slame i lako se prepoznaju. Prema tome nema potrebe da bilo sta demantujes.

 8. Robert kaže:

  ŠTA ĆE BITI SA OSTALIM RADNICIMA KOJI IZ KO ZNA KOG RAZLOGA NISU NA SPISKU

 9. Istina... kaže:

  Agenturu je iz jazbine na svetlo dana isteralo ono „zet Familije“ i „neka vam oteto bude za vence“. A upravljanje svešću mase da su svi moji komentari sa odobravanjem, podrškom (plusevima) „mlaćenje prazne slame“ je naročito prozreno. Vaš Sistem je u suštini, kada se provali, veoma prost. I užasavajući.

 10. gde su pare kaže:

  Od čega su živeli svi radnici isterani iz svojih firmi?
  Kako su preživeli do danas?
  Kako su školovali svoju decu?
  Koliko ih danas ima živih?
  Da li porodice umrlih imaju pravo na odštetu ako je pokojnik podneo odštetni zahtev?
  Zašto radnička klasa Subotice nije se pobunila, izašla na ulicu i pokušala da ačuva svoju imovinu i svoja radna mesta i radna mesta za svoju decu?
  Čekali su Mejsiju?
  I ko će im sve to oteto nadoknaditi?
  Kad će početi ispitivanje porekla imovine?

 11. gligorije kaže:

  istina
  dosadan si, ajd smisli neki novi nacin prizeljkivanja paznje.

 12. Istina... kaže:

  Gligorije, niste dosadni sa Vašim neznanjem i nekulturom

 13. gligorije kaže:

  istina
  BUDI TAMO GDE JESI. Al zaista si dosadan. SHVATI TO I OSTAVI NAS OVDE NA MIRU, s tvojim konstatacijama, istinama i ostalim cionistickim mislima. Mi to bolje znamo sve(kako je ovde) nego Ti jer zivimo ovde u lepom dobrom losem i ruznom, nismo ko p…e pobegli odavde pa sad kao nesto piskaramo na nekom portalu kao Ti. Ti koji se ne mozes pomiriti s Suboticom.

 14. Istina... kaže:

  Odlazak iz Subotice nije kukavičluk nego razumnost i spas od smrti.

 15. gligorije kaže:

  istina
  extra extra, pusti sada nas ovde. Bas si skroz u pravu.

 16. Hangman kaže:

  @ Istina
  Da je odlazak iz Subotice za tebe spas od smrti je jedina stvar koju ti bezuslovno verujem. Poznato je naime jos od starine da Suboticani takve kao ti bez mnogo diskusije vesaju na najblizu banderu.

 17. Istina... kaže:

  @Dželat

  Agentura je baš „divna“, „genijalnost“ prosto izvire iz nje. Znam iz istorije ko je koga vešao, a znam i da taj vaš nagon nikada nije nestao i da čeka novu priliku. Između dve, prošle i buduće, za samodestrukciju uklanjanjem nepodobnih, koji mogu da joj pruže razvoj, koristite druge modalitete. Subotica nestaje pod dejstvovanjem dželata koji rade i sebi o glavi. Pobiti sve što kreira, stvara i proizvodi je „sjajno“. Što više dželata to više „najboljih rezultata ikada“. Poslednji dželat će umreti od svoje ruke.

 18. gligorije kaže:

  Istina
  Dobar dan iskreirani.

 19. Dzelat kaže:

  @ Istina
  Tebe nece niko obeseti. Sklonice te na deponiju djubreta zbog nesnosnog smrada koji siris oko sebe. Nije problem u tvom samozaljubljenom epskom guslanju. Problem je u patologiji onih nakarada koje tako nesto kao ti radjaju podizu i vaspitavaju.

 20. Markoni kaže:

  Ovi dželati za etiketiranje neprijatelja koriste najprljaviji rečnik, to nisu ljudi nego neljudi.

 21. Dva u jedan kaže:

  @Gde su pare – pitajte „žutaće“ koji su sproveli lopovluk nazvan „tranzicija“. Pošto glavnog mafijaša Đinđića ne možete da pitate, jer je pokojni, obratite se njegovim živim satrapima da vam objasne zašto su odmah posle 5. oktobra zatvorili fabriku koja je posle bombardovanja počela da radi i kada su se posle dužeg vremena u prodavnicama mogli ponovo kupiti proizvodi „29. Novembra“? Zašto su tolike hiljade radnika isterali na ulicu a fabrike prodali budzašto kao „nerentabilne“? Zašto u cenu fabrika nisu uračunavali građevinsko zemljište na kojem su se nalazile, nego samo objekte i opremu, pa su oni koji su ih kupovali za džabe dobijali višestruko veću vrednost nego što su platili? Kome su u džep odlazile provizije za takav lopovluk? Zašto je Đinđić rekao radnicima „Bora“ da je rudnik iscrpljen i da od njega više nema ništa. Kada su ga pitali šta će oni da rade, rekao im je: „Pa možete da pravite stolice!“ Zašto sada Kinezi u taj „iscrpljeni“ rudnik ulažu milijardu i više (dolara ili evra, nije bitno)? Znači, planirao je Điki da ga za neku godinu mazne, da se „omasti“ o Bor. Prvo da ga upropasti, što mu je i uspelo, jer kada ne radi rudnik, oprema i mašine propadaju i zastarevaju, a onda bi se neko „setio“ da ipak nečega ima, pa bi tražili investitora da ga bagatelno kupi i premijeru i lopovima oko njega napuni džepove za uzvrat! Koliko su dobili da uklone „29.Novembar“ da ne bude konkurencija „Perutnini“, „Gavriloviću“ i drugim „bratskim“ firmama na ovom tržištu? E, gospodo, veći lopovi se nisu dokopali vlasti nego 5. oktobra 2000.!

 22. Sećam se kaže:

  O kako da ne, sva sreća pa se sećam devedesetih kada je gotovo sve upropašteno sankcijama i hiperinflacijom. Za „tranziciju“ je ostalo staro gvožđe na vrednim placevima. I to je rasprodato u divljoj privatizaciji a sada su isti ti u vlasti udruženi sa lopovima iz devedesetih i još su im se pridružili novi hohštapleri. Napravili ste od Srbije ciganiju kakva nikad nije bila. Lektira vam je Informer i Pink a Željko Mitrović i DJ Vučićević su vam akademici. Doktori nauka Toma i Neša slina, da ne zaboravimo profesora doktora Labana koji će da preuzme mesto dekana na Ekonomskom kad se umori od politike.

 23. Istina... kaže:

  Čim neko pomene „devedesete“ a demokrate i liberale gura pod tepih jasno je čiji je. Ekonomska kriza od kraja sedamdesetih, sankcije, embargo i ratovi devedesetih i razaranje bombardovanjem nije moglo da slomi državu. A onda je došla „sloboda“ osvojena nasiljem pošto je „demokratija“ na izborima izgubila. Izborni materijal je u opštoj petooktobarskoj paljevini spaljen da ne bi bilo dokaza o porazu na izborima. Na sajtu RIK ni danas nema podataka o parlamentarnim izborima septembra 2000. godine. To je tako „demokratski“! Peti oktobar je doneo neviđenu pljačku i potpuno uništenje svih resursa, uključujući ljudske. Agentura pokušava da satre istinu.

 24. gligorije kaže:

  istina
  To si skroz u pravu. Al i dalje si dosadan. Totalno sam apolitican bio i bicu, al Ti si dosadan covek za medalju bas kao i svi al svi nasi politicari.
  Dosadan si.

 25. Dva u jedan kaže:

  @Sećam se – Naravno da se i ja sećam tih vaših laži kako je „Sloba sve pokrao“ i o gomilama starog gvožđa koje su ostale. Po principu onog đaka koji je u školskom zadatku napisao: „Pre rata nismo imali NIŠTA a onda su došli Nemci i uništili nam SVE“, tako i za vreme Slobe nije ostalo NIŠTA, a kada su došli „žuti“, bogo moj, kada je nastala pljačka…Kao stenice su se naduvali i Čede i Bebe i Đilasi i Đelići i Gospođa Ruška i mnogi i mnogi – od čega kada je sve već bilo „opljačkano“ a Srbija bila „ojađena“ i „ogoljena“? Fabrike prvo pod ključ pa na doboš a radnike na ulicu, to beše „tranzicija“ koja će biti „bolna“ kako tada reče vaš „genijalni“ ideolog. Da ne dužim, danas je tako kako je a pokušava se isto – onog ko vam je najviše nedostajao posle 5. oktobra, a to je bio SLOBA, sada je zamenio VUČIĆ, sada ponovo imate metu, sve je isto u terminologiji: diktator, izdajnik, lopov – čak i sina Marka zamenio je brat Andrej…itd.itd. Neko je ponovo, kao 2000., u Srbiju ubacio novac da se organizuju protesti i budale zavedu i na ulice izvedu…Samo nemojte ovoga puta da prođete kao onomad prošle godine kada ste u Subotici na Radijalcu dobili jaja sa terasa!!!

OSTAVITE KOMENTAR