DS: Neopravdano veća cena grejanja

Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici smatra skandaloznom odluku direktora JKP „Subotička toplana“ da kroz izmenu tarifnog sistema podigne cenu daljinskog grejanja građanima Subotice za 15 odsto.

toplana_660x330

DS u današnjem saopštenju podseća da je cena daljinskog grejanja već podignuta uvođenjem novog tarifnog sistema 1. januara 2015. godine, a sada se ponovo vraća stari tarifni sistem što će, kako ocenjuju, osiromašene građane da košta dodatnih 15 odsto.

„Umesto razloga za poskupljenje, direktor „Subotičke toplane“ trebao bi da obrazloži zašto cena grejanja ne pojeftinjuje, jer bi za to postojalo nekoliko argumenata“, navodi se u saopštenju.

DS kao argumente protiv poskupljenja navodi da je cena gasa manja za 23 odsto, da su plate zaposlenih u „Subotičkoj toplani“ smanjene za 10 odsto, te da je završena kompletna rekonstrukcija toplovoda, finansirana iz donacija, tako da su gubici na mreži minimalni.

Zbog toga pozivaju gradonačelnika Subotice Jenea Maglaija da inicira smenu direktora toplane.

„Stoga predlažemo gradonačelniku da uvaži inicijativu Demokratske stranke, kao što je to učinio i prethodni put kod našeg zahteva da se ne odobri povećanje cena komunalnih usluga, i nađe modalitete za nižu, a ne za višu cenu daljinskog grejanja, kao i da predloži smenu neodgovornog direktora „Subotičke toplane“, navedeno je u saopštenju DS.

 

Tanjug

 KOMENTARI

 1. bac vranje kaže:

  cena grejanja po zadnjem cenovniku koji je odobrila skupsina je 4.79 din za varijabilni deo i za fiksni 27 din po m2, to je cena po zadnjem poskupljenju i slucaju da cena ne bude ta onda je neko prekoracio ovlascena i s tim je ucino pokusaj neovlascenog bogacenja i prevara, a ako ste ozbiljna stranka onda cete ga tuziti ,a ne samo pisati razne pamflete!!

 2. Suboticanin kaže:

  Lazovi i prevaranti.

 3. TT kaže:

  Cena grejanja za 2014god u Subotici bila je :fiksni deo27.32din/m2
  Varijabilni deo 4.79din/kwh

 4. roki kaže:

  To znaci da ce varijabilni deo poskupeti oko 30% a fiksni oko 10%

  prosto genijalno, svaka im cast.

OSTAVITE KOMENTAR